XS
SM
MD
LG

Klinci iz Orašja ponos sela

 U vreme dok omladiske,kadetske pionirske lige bivaju rezervisane samo za gradske sredine,što zbog loše demografske slike sela ali i nedostatka finansijskih sredstava jedno selo varvarinske opštine je pravi primer da se i to može prevazići ,naravno u pitanju je Orašje i  fudbalski klub OFK Orašje.

 

Klinci iz Orašja:1,ALEKSANDAR Nikolic,2.Nikola Nestorovic3.Aleksandar Marjanovic 4.Uros Milenkovic 5.Nikola Jakovljevic6.Milos Davidovic7.Nikola Nikolic8.Kristijan Ziberi9.Stefan Markovic 10.Kosta Ajzeli 11.Aleksandra Marjanovic 12.Djordje Jovic

 

Pod vođstvom svog učitelja i stvaraoca Nikolić Gorana popularnog Krleta,klinci iz Orašja već godinama unazad organizovano nastupaju u ligi petlića i pionira lige Rasinskog okruga.

„Nemamo takmičarski cilj„ kaže Goran Nikolić .“Bitan nam je zdrav život dece ,da naša deca žive za utakmice i sport a ne za neke druge poroke.Čim izadju iz kategorije pionira nasi klinci  prelaze u seniorski tim OFK Orašja“ koji je ubedljivo najmlađi u opštinskoj ligi Varvarin.“ Kaže popularni Krle.

Klincima iz Orašja nisu bitni rezultati, bitno je da nesto nauče i druže se u prilog tome govori podatak da  medju klincima iz Orašja ima i devojčica, a jedna od njih Aleksandra Marjanović. Nastupila je nedavno i na utakmici sa klincima Temnića iz Varvarina.

 

Devojčica koja voli fudbal Aleksandra Marjanović

 

Bilo kako bilo klinci iz Orašja su ponos svog sela a u šali Krle kaže da je to samo zbog toga što piju zdravu vodu sa poznatog izvora kraj kisele vode koji će po poslednjim informacijama uskoro ponovo biti komercijalizovan.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise
OFK Orašje 3 : 0 Mladost
OFK Marenovo 1 : 1 Ušće
Kostrež 3 : 0 Parcane
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ušće 12 10 1 1 31
2 OFK Marenovo 12 9 2 1 29
3 Mladost 12 6 2 4 20
4 Parcane 12 5 1 6 16
5 OFK Orašje 12 4 1 7 13
6 Kostrež 12 2 2 8 8
7 Velika Morava 12 1 1 10 4