XS
SM
MD
LG

Prvenstvo Evrope u boćanju

 

Srebrni Milaković i Butorac

  Postalo je uobičajeno da se sa velikih takmičenja, predstavnici srpskog boćanja vraćaju s medaljama. Tradiciju su nastavili Miloš Milaković i Srđan Butorac (članovi BK Novi Beograd), koji su na Prvenstvu Evrope u Nici, u parovima osvojili srebrnu medalju. U finalu je bila bolja italijanska kombinacija Gratapalja/Melinjano 9:2. Milaković i Butorac su, najpre u svojoj kvalifikacionoj grupi poraženi od od Solera i Ginjena (Španija) 9:8. Potom su bili bolji od Petkovića i Zeca (Crna Gora) 13:3. Za prolaz u četvrtinu finala revaširali su se paru iz Španije 13:5. U četvrtini finala poraženi su Poje/Širo (Francuska) 4:3, a u polufinalu Hrvati Kolobarić/Hajsek 13:4.

  Miloš Milaković je izvanredno započeo takmičenje u preciznom izbijanju. U kvalifikacijama, sa 26 poena, imao je drugi rezultat. U četvrtini finala, učinak od 17 poena nije bio dovoljan za prolazak u polufinale.

  Srđan Butorac nije imao sreće u disciplini pojedinac, te je završio takmičenje u svojoj grupi. U prvom meču u grupi poražen je od Durana (Turska) 9:8, a potom i od Garsije (Francuska) 13:1.

  Osvajači zlatnih medalja: paroviGratapalja/Melinjano(Italija); pojedinačno, Melinjano (Italija); precizno izbijanje, Petković (Crna Gora); štafetno izbijanje, Abelfo, Širo (Francuska); brzinsko izbijanje, Leo Brnić (Hrvatska).

 

Srđan Butorac i Miloš Milaković