XS
SM
MD
LG

Jančićevi puleni počeli da donose trofeje
Kada su pre tri godine u Varvarinu Viktor Jančić poznati bokser i njegov otac Milomir Jančić krenuli u pionirski poduhvat osnivanja Boks kluba "Jova Kursula" u Varvarinu mnogi su bili skeptici. Govorili su kako u Varvarinu nema tradicije, kako je to bacanje para. Viktor je svoju boksersku karijeru nastavio u Nemačkoj, a njegov otac Milomir se nije predavao. Okupio je na iznenađenje mnogih 50 -setak dečaka i devojčica i krenuo sa radom u trenažnom centru u Domu kulture. Regionalna Šumadijska liga bilo je prvo takmičenje gde su blistali bokseri "Jove Kursule". Kao i veliki junak iz Varvarinske bitke Jančićevi puleni blistali su svuda gde se pojave. Kao najbolji izdanak pojavio se Miloš Đurđević ali i on je u zemlji u kojoj je plemenita veština odavno zaboravljena krenuo trbuhom za kruhom preko okeana u Ameriku gde je danas zapaženi sportista.



Bokseri "Jove Kursule" na jednom od treninga

Ipak iskusni trenerski vuk Milomir Jančić nije gubio vreme nastavio je da stvara i stvorio. Na nedavnom memorijalnom  turniru "Dragoslav Jakovljević BABEA"koji je održan u Kragujevcu mladi Miloš Petrović osvojio je prvo mesto baš u velter kategoriji u kojoj je boksovao legendarni Marjan Beneš. Mladi Petrović koji je malom Varvarinu doneo prvi pojedinačni bokserski trofej kaže da to neće biti i poslednji a njegov strogi trener Milomir Jančić dodaje da hoće da u malom Milošu  ima talenta ali da ipak rad ,red i mnogo prolivenog znoja daju rezultate i da će se Varvarinci tek radovati uspehu malog Petrovića ali i drugih.
 
Boks klub" Jova Kursula" dobio nove prostorije
 
Teško je raditi u boksu kaže Milomir Jančić kad se zna da je plemenita veština u Srbiji zaboravljena .ali mi se borimo.Eto izbacili smo i prvaka Balkana u profi boksu u super srednjoj kategoriji Rokija Jovanovića sa njim sa kao trener radio pune tri godine" ponosno kaže Milomir.

Ipak ima i svetlih trenutaka zahvaljujući predsedniku naše opštine prof. Zoranu Milenkoviću i sportskom savezu na čelu sa Željkom Damnjanovićem uspeli smo da rešimo problem prostora dobili smo kaže Jančić bivše prostorije FK "Temnića" na stadionu ovog kluba i sad smo u fazi rekonstrukcije istih kad budemo gotovi imaćemo još bolje uslove da mali Miloš Petrović napreduje i stvorimo nove asove u poslu koji je zaista rudarski da plemenitu veštinu vratimo na staze stare slave.

 

Mladi Miloš Petrović i Milomir Jančić odmah po osvajanju trofeja u Kragujevcu