XS
SM
MD
LG

Srbija u četvrtfinalu

Naše najbolje odbojkašice  fantastično igraju na prvenstvu Evrope, posle tri kola zabeležene su tri maksimalne pobede i sada imamo dva dana odmora do meča četvrtfinala u kome ćemo igrati protiv pobednika meča  Belgija-Češka.

Sjajno je Zoran Terzić tempirao formu čitavo leto. Namereno je igrao  sa kombinovanim sastavom u Gran-priju, svesno je odmarao  Maju Ognjenović i ostale najbolje igračice kako bi ih spremio za Svetski   kup u Japanu i Evropsko prvenstvo.


Foto: ossrb.org

Svetski kup su naše odbojkašice odigrale gotovo bez greške, posle očekivanog  poraza od Kine vicešampiona sveta rezultatom  3:1, počeo je pobednički niz Maje i drugarica. Redom su padali  USA, Peru, Alžir, Južna Koreja, Dominikanska republika, Rusija, Japan, Kuba, Kenija i na kraju   tesna, ali sasvim  zašlužena pobeda protiv  Argentine 3:2 za srebrnu medalju  i put u Rio.

Po povratku  iz Japana nisu naše devojke  imale mnogo vremena za odmor, odmah su počele pripreme  za prvenstvo  Evrope. Odigrale su dve pripremne utakmice protiv Turske, rezultat je bio u drugom  planu valja istaći da smo zabeležili pobedu od 3:2, a drugi  meč  je završen  rezultatom  2:2. Kao jedan od glavnih favorita  za osvajnje  Evrope, otputovale su u  Holandiju.

Prvi  meč  su igrale protiv  vicešampionki Evrope, ali sem manjih problema  u drugom  setu Nemacka je brzo  pala 3: 0. Usledio je meč protiv  uvek  nezgodnih  Čehinja. Uz malo slabiju  igru, isti rezultat Srbija 3, Češka 0. Na kraju   grupne faze na programu je bio meč  protiv  otpisanih Rumunki, Terzić je na teren  izveo  potpuno drugu postavu gde je dominiral Ana Bjelica. Za kraj sigurno, lako i ubedljivo nova maksimalna pobeda i put u Antverpen  bez  izgubljenog seta. Tamo čekamo Belgiju ili  Češku, ipak bez obzira na protivnik to će nam  verovatno biti prolazna stanica za ono po šta smo došli, a to je zlatna  medalja...