XS
SM
MD
LG

Srbija-Hrvatska u Kraljevu?

Kao bomba je odjeknula vest da se Kraljevo kandidovalo kao grad u kome bi se odigrao Dejvis Kup meč naših najboljih tenisera i selekcije Hrvatske. Tragom ove informacije stigli smo do čelnika TS Šumadije i Zapadne Srbije sa sedištem u gradu na Ibru.

- Tačno je da smo zvaničnim dopisom istakli kandidaturu da se meč Dejvis Kupa između Srbije i Hrvatske, koji je na programu u martu mesecu, odigra u Kraljevu. Posle više razgovora koje sam obavio sa gradonačelnikom Kraljeva, kao i svim relevantnim političkim i privrednim strukturama u gradu i van njega, jedinstven je stav da se grad Kraljevo kandiduje za domaćina ovog događaja. Kraljevo ima bogatu sportsku tradiciju, veoma obrazovanu sportsku publiku, a ono što je najvažnije, svu potrebnu infrastrukturu za održavanje jednog ovako značajnog događaja kao što je susret između Srbije i Hrvatske u tenisu – kaže Predrag Petronijević predsednik TSŠiZS.

U prilog ovoj kandidaturi sigurno idu i nedavne posete čelnika naše teniske federacije gradu na Ibru i novoj Hali sportova.

- Delegacije Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović i Čedomir Šoškić, kasnije u još jednoj poseti Milan Vučković, Dušan Orlandić, Aleksandar Bolić iDarko Gagić, imalesu prilike da se uvereda je infrastruktura na više nego zavidnom nivou. To se pre svega odnosi na novoizgrađenu, supermodernu halu sportova, koja ispunjava i najstrožije kriterijume ITF pravila, a tu su i potrebni hotelski kapaciteti, takođe standarda ITF-a, kao i nov aerodrom Morava koji je na samo 12 km od Kraljeva. Mi smo grad koji ima bogatu sportsku tradiciju, ali nikada nismo bili domaćini jednog ovako velikog i značajnog događaja, pogotovo teniskog. Politika Teniskog saveza Srbije poslednjih godina davala je prednost gradovima van Beograda kada su prvo kolo Dejvis kupa i FED kupa u pitanju, pa su Niš i Novi Sad u svojim sredinama imali zadovoljstvo da ugoste naše najbolje igrače. Regija Zapadne Srbije i Šumadije još nije imala tu privilegiju i sada je prava prilika da se napuni hala sportova do poslednjeg mesta u Kraljevu i da se na pravi način ugoste reprezentacije dve zemlje.

Za Kraljevo bi domaćinstvo meča Dejvis Kupa bio kao svetlo na kraju tunela posle svih nedaća koje su u poslednje četiri godine pogodile ovaj grad.

- Kraljevo je poslednjih godina zadesio strašan zemljotres, ogromne poplave, kao i veliki pad privrede, tako da bi održavanje ove manifestacije imalo veliki značaj za ovaj grad i sve Kraljevčane. Grad Kraljevo nudi potpuno gostoprimstvo, što praktično znači da su pokriveni troškovi hale, organizacije i smeštaja srpske reprezentacije, kao i ljudikoji su u organizaciji. Svi drugi detalji bi bili dogovoreni na sastanku između predstavnika Teniskog saveza Srbije i predstavnika Grada Kraljeva. Takođe važno je istaći da su kanditaturu da Kraljevo bude domaćin Dejvis kupa u martu 2015. godine protiv Hrvatske, jednoglasno podržali svi predsednici regiona TSS, predsednik istočne Srbije, predsednik Vojvodine, predsednik Beograda – zaključuje Predrag Petronijević predsednik TS Šumadije i Zapadne Srbije.

Da li će Kraljevo dobiti organizaciju pomejutog teniskog spektakla? Hoće Nole, Viktor, Ziki i ostali teniski majstori zaigrati u novoj dvorani na desnoj obali Ibra? Odgovore na ova pitanja znaju čelnici TSS.

 


Sledeća vest
Derbi kraj Tise