XS
SM
MD
LG
27.08.2013 Dragan Ilić

Jubilej emisije Radio Valjeva "Svet sporta" obeležen defileom sportista

Sportisti na 20. rođendan emisije "Svet sporta" Radio Valjeva samo  njima svojstvenom energijom i brojnošću  u svečanom defileu ulicama grada pokazali da su nezaobilazni faktor života, rada i uspeha grada, i uputili jasnu poruku: "Želimo da budemo i bićemo pobednici, dozvolite nam "

Značaj saradnje medija i sporta dobio je novu dimenziju u  realizaciji  ideje o promociji aktera sveta sporta osmišljene u najstarijem elektronskom mediju Radio Valjevu. Uz svesrdnu pomoć krovne organizacije Sportskog saveza grada i logističku podršku na terenu pripadnika Poliicijske Uprave Valjevo svečanim defileom ulicama grada armija sportista iz većine valjevskih kolektiva prodefilovala je od Desankinog i trga Vojvode Živojina Mišića centralnom Karađorđevom ulicom. Mladi sportisti radosno su otpozdravljali svojim sugradjima  tokom  defilea  na ulicima i na  balkonima zgrada. Transparent  VALJEVSKI SVET SPORTA autora Miodraga Pešića -Peše, valjevskog slikara i sportskog zaljubljenika, na čelu kolone  nosili su neizmenično vaterpolisti karatisti, rukometaši, fudbaleri, košarkaši, odbojkaši... Najbrojniji iz velike porodice valjevskog sporta su bili  vaterpolisti Valisa i Valisa 93, plivači, rukometaši Metalca, fudbaleri Krušika, i još mladji Šampiona. Broj takmičara  karate klubova:  Zvezda, Kizamea, Šoguna, Valjeva 014, takođe je bio impresivan. Nisu izostali  kik bokseri  kluba 014, odbojkaši,  mladi košarkaši Studenta...

U 2013. godini  valjevski sport se ponovo budi. Košarkaši Metalca su 6. u Srbiji, vaterpolisti Valisa  apsolutni šampioni Druge lige, a pioniri su u dve kategorije treći u Srbiji. Odbojkašice Valjeva i rukometaši Metalca koračaju ponovo ka srpskoj eliti. Stopama asova Miloša Teodosića, Matije  Nastasića, Ane Lazarević, Tanja Grbić,  Ana Subotić, Vladimira Đokića, Đorđa Lazića kreće najnoviji izdanak  valjevskog fudbala krušikovac Nemanja Petrović, sada član šampiona Partizana.

Da žele da budu najbolji, ali pod uslovima dostojnim  bavljenja   sportom i  vremena u kome živi mladost civilizovane Evrope i sveta, bio je moto svih   aktera defilea, naoružanih energijom pobednika u časnoj  misiji dokazivanja i afirmacije u svetu sporta.

Na trgu Desanke Maksimović akterima defilea se obratio predsednik Sportskog saveza grada Radovan Terzić istakavši da sportisti ne  prihvataju dodeljeno mesto sportu,  iza margine svih zbivanja.

-Sportisti su  najveća snaga ovog društva, nažalost do kraja ispolitizovanog  i bez sluha i pažnje za njihov rad. Valjevo ima stručne,  sposobne, uporne i odgovorne ljude,  uključene u svet sporta. Ako je 1973. za mesec dana otvoreni teren u centru grada mogao da bude pretvoren u do danas funkcionalnu  Halu sportova „15.septembar“  bez odlaganja, odmah,  treba da bude  nastavljena izgradnja valjevske Arene. Zatvoren bazen je takođe u planu A, ali balon na olimpijskom bazenu u Petnici je prioritet lana B. Postavljenje do oktobra doneće  SRC Petnica sezonu u trajanju svih 365 dana u godini a ne samo 100 dana tokom leta. Biće to blagodet za gradjane Valjeva, vaterpoliste i plivače.

Terzić se osvrnuo i na  najbrojniju populaciju u sportskoj porodici Valjeva, fudbalere.

-Grad nema uslove da trpi napotrebni i nezdravi rivalitet klubova. Imamo četiri solidna stadiona, ali bez ijedne stolice za gledaoce. Valjevo trenutno ima infarstukturne kapacitete za stamenog prvoligaša. Moramo konačno shvatiti da zajedništvo donosi uspeh i da samo jedan klub  može da bude prvi u svakom sportu u gradu a svi ostali da ga prate, pre svega intenzivnim radom  u  školama fudbala, košarke, rukometa, odbojke.

Predsednik Sportskog saveza  izrazio je zadovoljstvo brojnošću učesnika defilea.

- Masovnim odzivom ste  potvrdili ono  što svi znamo da volite sport, i da želite da budete uspešni. I zato, za vas, našu decu sportiste,  moramo pronaći rešenje da u sportskim salama u školama  vežbate i trenirate svakodnevno, kako bi sa karakterom pobednika sutra na sportskom polju ostvarili svoje snove.

Predsednik Sportskog saveza grada uputio je i čestitiku Radio Valjevu za jubilej i sjajnu ideju o organizovanju defilea u danima sećanja na prvi prenos legendarnog reportera Jordana Ivanovića,  25.avgusta 1970. fudbalske utakmice Druge lige SFRJ  Borovo –Budućnost, i povodom dvadestog rođendana i  uspešnog trajanja  emisije  SVET SPORTA koju od prvog dana uređuje i vodi  novinar Dragan Ilić.

Čelnici Sportskog saveza su jedinstveni u stavu da se svetlost   iskre ovog 26.avgusta ne ugasi već da postane blještavi plamen, a defile sportista bude samo finale dana sporta, ubuduće tradicionalne manifestacije grada  Valjeva.

 

SPORTISTI   NA NA 20. GODIŠNJICU EMISIJE SVET SPORTA RADIO VALJEVA SVEČANIM DEFILEOM  PONOVO POKAZALI DA SU  NEZAOBILAZNI FAKTOR ŽIVOTA, RADA I USPEHA, SA JASNOM PORUKOM :  ŽELIMO DA BUDEMO I  BIĆEMO POBEDNICI, DOZVOLITE NAM!