XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
53%
16%
31%

SSNET Tipovanja (1)
1
2.08
0
X
6.08
0
2
3.25
1
3
Ribnica
7
4
Miločajac
7
5
Proleter
6
2
Koštampolje
7
3
Ribnica
7
4
Miločajac
7
Borac (V)
Morava (M)
Tavnik
OFK Progorelica
Radnik
Napredak
Ibar
Rudar (B)
Biljanovac
Popovići Vrnjci
Izveštaj utakmice
Bodovi ostali u Miločaju

Bulatović u akciji

Susret dve, do ovog kola, neporažene ekipe, u potpunosti je opravdao očekivanja. Pravi jesenji dan i kišno vreme nisu sprečili navijače oba tima da isprate ovaj dobar meč, pa je domaći blagajnik mogao zadovoljno da trlja ruke zbog broja prodatih karata. Viđena je žestoka borba za svaki pedalj terena, bez grubih startova, ali uz poneku varnicu, što se može podvesti pod "u žaru borbe za boljim rezultatom svog tima". Miločajac je zaslužio pobedu, jer su domaći bili dosta konkretniji u završnici, stvorivši nekoliko veoma izglednih prilika. Ribnica se pokazala kao ozbiljan tim, dobro su trčali, ali su ozbiljnije pretili domaćem golmanu samo u početnoj fazi meča. Gost je bolje otvorio meč, pa beležimo dva dobra pokušaja u 4. i 12. minutu. U prvom navratu, distanca je bila veća, preko 20 metara, šut dobar, ali je Đorđević bio siguran. Pokušaj Mandića, 8 minuta kasnije, bio je sa nešto manje distance i završio tik kraj desne stative gola Miločajca. Ubrzo, nakon toga, domaći igrači povezuju redove i dolaze do vođstva. Nakon pogrešnog pasa unutra levog bočnog igrača Ribnice, lopta je došla do Vasiljevića, koji je istu povukao korak - dva napred, zatim raspalio po njoj sa oko 25 metara, pogodivši levi gornji ugao gola Jovčana. Fantastičan gol izazvao je erupciju radosti domaćih igrača, stručnog štaba i publike. Minut kasnije velika šansa za Bulatovića (prva od 3 danas), koji je odlično ušao u šesnaesterac gostiju, sa levog boka, gađao bliži ugao, ali je golman Tašić odbio loptu u korner. Ubrzo preti i Grujić, inače akter svih opasnih akcija Miločajca, ali je bio za malo neprecizan. Beležimo i pokušaj Vulovića, koji nije dovoljno dobro zahvatio glavom jednu ubačenu loptu (bila previsoka), pa je ista završila u naručju gostujućeg golmana. Kada se činilo da će se na odmor otići sa prednošću domaćih, usledio je šok za sve one koji vole Miločajac. Aut za goste, ispred redarske službe, izveden "niz liniju", odličan centaršut, pa je špicu Ribnice Džodiću ostalo samo da se "pokloni" na drugoj stativi i pogodi mrežu domaćih za poravnanje rezultata u 44. minutu. Iako su mnogi smatrali da je aut trebalo dosuditi za Miločajac, nema opravdanja za indolentnost domaćih igrača u tim momentima. Euforija među gostujućim i strepnja kod domaćih navijača, ispratili su igrače na odmor.

 

Nastavak meča je pokazao da primljen gol nije negativno uticao na domaće igrače. Ušli su motivisano i požrtvovano u drugih 45 minuta, ne dozvolivši gostima da ozbiljnije ugroze mladog Đorđevića na golu. Prva velika šansa sledi u 54. minutu, kada Grujić gura sjajan pas ka Bulatoviću, ovaj izlazi sam pred golmana Ribnice, koji je maestralno odbranio njegov šut, odbivši loptu u korner. Ribnica se u tom trenutku odbranila, ali je ubrzo, nakon kornera, stradala od "prijateljske vatre". Dobar centaršut Vujovića iz desnog ugla, na loptu je krenuo Bojanić, ali se ona od jednog igrača gostiju odbija u donji levi ugao (videti snimak iz dva ugla), pa spasa nije bilo. Pokazalo se da je to bio i trenutak odluke, premda je bilo još par šansi za Miločajac.

Radost nakon drugog gola Miločajca

 

Beležimo najpre dobre šuteve sa distance Grujića i Gračanca koje je Tašić uspešno ukrotio. Sve dileme je mog(r)ao da otkloni omaleni Bulatović 15 minuta pre kraja. Presečena akcija gostiju, brza tranzicija domaćih, lopta stiže na levi bok do brzonogog Grujića, ovaj sjajno uočava i pronalazi pomenutog domaćeg napadača, koji, potpuno sam, sa 6-7 metara, šutira iznad prečke, izazvavši silne uzdahe domaćih simpatizera. Mnogi od njih su se uplašili eventualne kazne za promašaje, ali osim par bezuspešnih ubacivanja pred gol, i jednog šuta visoko iznad prečke, ništa konkretno nije se desilo pred golom Miločajca. Poslednjih dana Miločajac je registrovao Veljka Miloševića i povratnika Eraka, koji su i ušli sa klupe. Erak je u par situacija pomogao u skok igri, a mogao je čak i da se upiše u strelce u 85. minutu, kada se dobro zagradio i dobio odgovarajući pas u 16 metara, krenuo je ka golu, ali je u poslednji čas štoper gostiju odlično uklizao, izbivši loptu. Na kraju, utisak je da sadržajem meča svi mogu biti zadovoljni, dok rezultat, naravno, odgovara samo domaćoj publici, koja je u dobrom raspoloženju napustila stadion. Ribnica je pokazala da ove sezone sigurno neće strepeti za opstanak. Na Beranovcu će u idućem kolu dočekati OFK Progorelicu.  Miločajac je pružio najbolje izdanje u ova 4 kola. Svi igrači su pružili sve od sebe. Nakon popodnevnih mečeva bilo je jasno da će sa 10 osvojenih bodova Miločajac ovu nedelju provesti na deobi prve pozicije, sa ekipom iz Delimeđa.  Klub iz Miločaja čeka gostovanje u Vrnjcima, u nedelju, verovatno u večernjem terminu.

Miločajac - Ribnica (Jovac) 2:1 (1:0)

Stadion u Miločaju, gledalaca 200. Glavni sudija Nailović (Novi Pazar), pomoćnici: Ramić (Tutin) i Šutković (Novi Pazar), delegat Mihajlović (Baljevac na Ibru). Žuti kartoni: Vlašić i Bulatović (Miločajac), Raković, A.Džodić i Šalinić (Ribnica). Strelci: Vasiljević u 20. minutu i autogol (55. minut) za Miločajac, a Džodić Nemanja u 44. minutu za Ribnicu.

Miločajac: Đorđević, Vujović, Vlašić (kapiten), Vujisić, Todorović, Gračanac, Bojanić, Vasiljević (od 69. minuta Marinković), Grujić, Bulatović (od 80. minuta Milošević) i Vulović (od 74. minuta Erak), trener Tasić Goran.

Ribnica (Jovac): Tašić, Mandić, Čukarić, Džodić Nemanja, Jovanović, Saveljić (od 76. minuta Tomić), Živanović, Raković, Veličković (od 89. minuta Ristić), Milosavljević Srđan (od 68. minuta Džodić Aleksa) i Milosavljević Nikola, trener Milanović Dejan.

Niže lige Srbije Niže lige Srbije Raška okružna liga Miločajac Ribnica
Međusobne utakmice
2024-2025
15.09
11:00
Miločajac
Ribnica
2
1

2022-2023
21.05
17:30
Ribnica
Miločajac
0
1
23.10
11:00
Miločajac
Ribnica
3
5

Uporedni rezultati

Miločajac
 
Ribnica
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (2) Broj utakmica 3 (1)
2 (1) Broj pobeda 1 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
1 (1) Broj poraza 2 (1)
6 (5) Dati poeni 6 (0)
6 (6) Primljeni poeni 6 (1)
0 (-1) gol razlika na utakmicama 0 (-1)
66% (50%) Uspešnost 33% (0%)
Nema rezultata
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača
sulimun je ocenio igrača