XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
50%
4%
46%

SSNET Tipovanja (1)
1
2.21
1
X
20.22
0
2
2.22
0
1
Partizan
3
 
2
Vojvodina
3
3
Mladost (L)
0
1
Partizan
3
 
2
Vojvodina
3
3
Mladost (L)
0
Mladost (L)
OFK Bačka
VoŔini klinci
RFK Novi Sad 1921
Spartak ŽK
Napredak
Voždovac
Čukarički
Crvena zvezda
011
IzveŔtaj utakmice
Partizan, pobedom na penale nad Vojvodinom, osvojio titulu pionirskog prvaka Srbije

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na terenu FSB na Adi Ciganliji odigrana je finalna utakmica za pionirskog prvaka Srbije između Vojvodine i Partizana. Prethodnog dana Novosađani su u polufinalu bili bolji od vrÅ”njaka iz lučanske Mladosti i pobedili ih 2:1, dok su crno-beli u potpunosti nadigrali Napredak i ispratili ih za KruÅ”evac sa 8 golova u mreži.

Ā 

U prvom poluvremenu Partizan je bio dominantniji, dok su se Novosađani opredelili za neÅ”to zatvoreniju varijantu, sa brzom tranzicijom. U prvih 10 minuta obe ekipe ne realizuju po jednu izglednu priliku, Kljajić kod VoÅ”e i Nikolić kod crno-belih nisu bili pribrani u odsudnim momentima. Kako je vreme odmicalo Beograđani su sve viÅ”e vrÅ”ili pritisak, ali im se to osvetilo u 23. minutu kada je sevnula brza kontra koju je poveo Kljajić, a finalizovao pogotkom Pavlović. NiÅ”ta se potom u igri nije promenilo, s tim Å”to su napadi Partizana bili jalovi, dok je divnu akciju Novosađana u tranziciji Ilića i Pejovića u 40. minutu osujetio Milovankić, izbacivÅ”i loptu sa gol linije.Ā 

Terensku inicijativu i u drugom poluvremenu imaju crno-beli, a do toliko željenog izjednačenja stigli su u 54. minutu pogotkom Tadića. Samo 4 minuta kasnije dolazi do totalnog rezultatskog preokreta, strelac drugog pogotka za Partizan bio je naturalizovani Englez, Milvud.

Novosađani potom bacaju sve karte na teren, prelaze u totalnu ofanzivu, a rezervista Ždrnja u dva navrata nije uspeo da realizuje stopostotne prilike. Upornost im se ipak isplatila u poslednjem minutu nadoknade vremena kada su izjednačili preko Čejovića i stigli do penala.

Šampionski tim pionira Partizana - foto: H.D.Vujanović

U izvođenju penala za dobijanje pobednika pioniri Partizana su bili uspeÅ”ni sva 4 puta, dok su dečaci Vojvodine pogodili cilj samo jednom, a junak utakmice PribiÅ”ić je odbranio Å”uteve Simića i Čejovića i najzaslužniji je Å”to je pehar otiÅ”ao u vitrine njegovog kluba. Dakle, pionirski prvak za 2023/24 godinu je ekipa Partizana, predvođena sa klupe trenerom MiloÅ”em Bogunovićem. I za kraj jedan zanimljiv podatak, prvaci Srbije u sve tri uzrasne kategorije za mlade su iz Beograda, kod omladinaca titulu je osvojio IMT sa Novog Beograda, kod kadeta Å”ampion je Crvena zvezda i najzad kod pionira Partizan.

VOJVODINA - PARTIZAN 2:2 (1:0) - 1:4

STADION: SC FSB Ada Ciganlija. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Aćimović Denis. POM.SUDIJE: Božić Dejan i Radisavljević Ilija. STRELCI: Pavlović 23. i Čejović 80+5.min (Vojvodina), Tadić 54. i Milvud 58.min (Partizan). PENALI: AndrijaÅ”ević (Vojvodina), Nikolić, Zdjelarić, Tadić i Milovankić (Partizan). ŽUTI KARTONI: Ilić, Bukvić, KaiÅ”arević i Neziri (Vojvodina), Tadić, Å ekularac, Nikolić, Popović i Marinković (Partizan). CRVENI KARTON: Popović 80+4.min (drugi žuti) (Partizan).Ā 

VOJVODINA: Banjac, Simić, Baucal, Čejović, Kljajić, Ilić (AndrijaÅ”ević), Pejović, Neziri, Trajčevski (Bukvić), Pavlović (Ždrnja), KaiÅ”arević.
PARTIZAN: PribiÅ”ić, Milovankić, Raković, Å ekularac, Marinković (Jevtić), Popović, Zdjelarić, Batak (Velimirović), Nikolić, Milvud (Milićević), Tadić.

Omladinske lige Srbije Omladinske lige Srbije Finalni turnir za PPS Vojvodina Partizan
Međusobne utakmice
2023-2024
02.06
16:00
Vojvodina
Partizan
2
2

2021-2022

2020-2021
12.06
18:00
Vojvodina
Partizan
0
4

Uporedni rezultati

Vojvodina
 
Partizan
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (2) Broj utakmica 3 (1)
0 (0) Broj pobeda 1 (0)
2 (1) Broj nereŔenih 2 (1)
1 (1) Broj poraza 0 (0)
4 (2) Dati poeni 8 (2)
8 (6) Primljeni poeni 4 (2)
-4 (-4) gol razlika na utakmicama +4 (0)
0% (0%) UspeŔnost 33% (0%)