XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
46%
46%
8%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


2
Ferencváros
6
3
Genk
6
 
4
Čukarički
0
1
Fiorentina
8
2
Ferencváros
6
3
Genk
6
Radnički (N)
Napredak
Partizan
Fiorentina
TSC
Genk
Genk
Fiorentina
Čukarički
Bayer Leverkusen
Igrači i ocene
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice
Čukarički golom Pešića u 90+8. minutu poražen od Ferencvaroša u Leskovcu
01.12.2023 FK Čukarički

Čukarički golom Pešića u 90+8. minutu poražen od Ferencvaroša u Leskovcu--

Prvu priliku, prilično dobru, Ferencvaroš je imao u četvrtom minutu, Traore je lako umakao Sisoku, ali mu je Filipović odbranio udarac sa 15 metara. Uzvratio je brzo Čukarički, u sedmom minutu Kovač je šutirao, ali je njegov udarac sa 15 metara izblokiran. Ipak, u desetom minutu još lepša akcija i vođstvo Brđana. Ivanović je povukao akciju, dodao je do Kovača, koji je mogao da šutirao, još bolja je bila solucija da doda do Adžića, koji je prelepim udarcem iskosa sa leve strane sa 14 metara prebacio golmana Dibuša – 1:0.

 

Mogao je Fradi brzo do izjednačenja, ostavili su defanzivci Čukaričkog više prostora Pešiću, koji je šutirao sa 16 metara, ali zamalo preko gola Filipovića. Pokušao je i Miladinović u 16. minutu, ali je njegov udarac sa nešto više od 20 metara bio preslab za golmana Ferencvaroša. Sjajna je bila i akcija u 25. minutu, začeo je Kovač, Cvetković je potom petom sjajno proigrao Ivanovića, čiji je šut izblokiran.

Još jednu priliku Čukarički je imao u 28. minutu, posle četvrtog uzastopnog kornera odbrana Ferencvaroša izbacila je loptu samo do Miladinovića, koji je šutirao sa 20 metara, lopta je pogodila u glavu Abenu, ali je Dibuš uspeo da odbrani. Odličnu priliku Mađari su imali posle presinga Čukaričkog, loše su to Brđani izveli, pa je ekipa Dejana Stankovića posle ubacivanja Abu Fanija i šuta Traorea u 40. minutu mogla da izjednači, ali je lopta otišla pored gola Filipovića.

Načinio je Dejan Stanković trostruku izmenu na poluvremenu, u igru je uveo Botku, Čivića i Listeša. Upravo je ovaj poslednji momak, najmlađi u mađarskom timu, imao šansu u 53. minutu, šutirao je iskosa sa desne strane, ali je Filipović vrlo opasan šut uspeo da odbrani. Imao je pet minuta kasnije šansu i Abu Fani, ali je njegov udarac odbranio Filipović, a potom je Tošić otklonio opasnost. Mogao je Ivanović da duplira prednost u 60. minutu, posle dubinske lopte primio je loptu na 15 metara od gola Ferencvaroša, ali je u poslednji čas intervenisao Listeš.

Imao je Čukarički priliku i šest minuta kasnije, Ivanović je povukao napad, koji je završen udarcem Miladinovića sa 17 metara, ali je Abena uspeo da ga izblokira. Mnogo sreće imali su Brđani u 75. minutu, posle loše reakcije Subotića lopta je došla do Listeša, koji je sa devet metara šutirao preko gola iz prilično izgledne pozicije. Dva minuta kasnije pogrešila je i odbrana Ferencvaroša, ali je Cvetković vrlo loše reagovao, mogao je da šutira ili da asistira sa 16 metara, nije učinio ni jedno ni drugo, pa je ta prilika propala.

Ferencvaroš je izjednačio u 83. minutu, bio je to odličan napad mađarskog tima, Botka je ušao u šesnaesterac i dodao do Katone, ovaj je još lepše uposlio Zaharijansena, koji je preciznim udarcem savladao Filipovića – 1:1. U poslednjim sekundama utakmice, posle nedosuđenog prekršaja za Čukarički, Mađari su preko Aleksandra Pešića preokrenuli rezultat, postigao je srpski napadač vrlo lep pogodak – 1:2.

Čukarički - Ferencvaroš 1:2 (1:0)

Strelci: 1:0 – Adžić u 10, 1:1 – Zaharijansen u 83, 1:2 – Pešić u 90+8. minutu. Stadion: „Dubočica“. Gledalaca: 3.000. Sudija: Mohamed Al-Emara. Pomoćnici: Turka Valjaka i Juka Honkanen (svi iz Finske). Žuti kartoni: Nikčević (Čukarički), Abena, Abu Fani (Ferencvaroš).

ČUKARIČKI: Filipović, Stanković, Kovačević, Subotić, Tošić, Kovač (od 85. Jovanović), Sisoko, Adžić (od 71. Nikčević), Miladinović (od 81. Sing), Ivanović, Cvetković (od 85. Adetunđi).

FERENCVAROŠ: Dibuš, Makrekič (od 46. Botka), Sise, Abena (od 69. Bešić), Ramirez (od 46. Čivić), Abu Fani, Šiger (od 46. Listeš), Zakariansen, Markinjos, Traore (od 48. Katona).

Superliga Srbije Superliga Srbije UEFA Europa Conference League - Group F Čukarički Ferencváros
Međusobne utakmice
2023-2024
30.11
21:00
Čukarički
Ferencváros
1
2
21.09
18:45
Ferencváros
Čukarički
3
1

Uporedni rezultati

Čukarički
 
Ferencváros
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 0 (0)
2 (1) Dati poeni 5 (3)
5 (2) Primljeni poeni 2 (1)
-3 (-1) gol razlika na utakmicama +3 (+2)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)
Nema rezultata