XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
68%
8%
24%
Tipovanja
1
X
2
2
0
0
Utakmica tipovana 2 puta

3
Morava (M)
22
4
Miločajac
21
 
5
OFK Progorelica
20
9
Koštampolje
13
10
Rudar
13
11
Proleter
12
OFK Progorelica
Radnik
Morava (M)
Omladinac (NS)
OFK Ras
Radnik
Omladinac (NS)
Koštampolje
Karađorđe
Zvezda
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
Težak, ali zaslužen trijumf Miločajca

Detalji sa nedeljnog meča

 

Miločajac je upisao prva 3 boda u prolećnom delu, u meču koji je bio pravi prvenstveni, borben, ali i korektan. Nakon mirnih uvodnih nekoliko minuta, već u osmom Miločajac je došao do ranog vođstva. Levi bek Veljko Marinković dobro je centrirao, centaršut je na drugoj stativi ispratio omaleni Bulatović i udarcem glavom smestio loptu u mrežu. Rano primljen gol trgao je Baljevčane koji su uspeli da izvedu 3-4 dobre akcije, iz kojih su zapretili mladom Đorđeviću. U 11. minutu probao je sa desnog boka Jemuović, gađao je dalji ugao, ali je lopta fijuknula kraj desne stative. U 18. minutu šutirao je sa 17 metara Vukićević, opet kraj desne stative. Isti epilog bio je u 27. minutu, kad je Milić sa 10-ak metara bio za malo neprecizan, što je bila i najpovoljnija prilika gostiju. Odličnu šansu za Miločajac imao je brzonogi Grujić u 22. minutu, kada je izašao sam ispred Gašovića, iskosa sa desne strane, ovaj je njegov šut odbranio, potom se lopta vratila do Grujića, došlo je do kontakta sa golmanom Rudara, Grujić je pao, a arbitar je krilu domaćih pokazao žuti karton zbog navodnog simuliranja. Interesantno je da samo par minuta ranije nije bilo opomene za špica Rudara Popovića, koji je dosta grubim startom osujetio kontru Miločajca, nakon loše izvedenog slobodnog udarca gostiju. U 29. minutu Bulatović slabo zahvata loptu nakon sjajnog prodora i centaršuta Grujića, dok je u 39. minutu akciju Rudara prekinuo novajlija Todorović, povukao kontru, našao Bulatovića na levom krilu, ovaj ušao u unutra, šutirao, ali je Gašović bio pribran na golu.

 

U nastavku meča, umesto Zrnzevića u špicu domaćih je zaigrao brzonogi Nikolić, i uneo dozu živosti. Odmah na startu, šutem sa distance, Miodragović je opipao puls vratara gostiju, da bi u 55. minutu usledio šok za domaće navijače. Za jednu loptu u šesnaestercu Miločajca borili su se Šiljković i jedan igrač Rudara, obojica su uklizali, došlo je do kontakta, gde se mnogima učinilo da je kontra-faul, ali je arbitar pokazao na penal, koji je iskusni, nekada prvoligaški i drugoligaški igrač Rudara, Popović, rutinski realizovao. Pride, Šiljković je dobio javnu opomenu. Krenuli su potom domaći svim silama napred, stvorivši dve zicer situacije. Najpre je u 58. minutu Nikolić izašao sam ispred golmana, koji je njegov šut odbranio, da bi 2 minuta kasnije Grujić poput tajfuna prošao po desnom krilu, našao na drugoj stativi usamljenog Bulatovića, ali je njegov šut glavom u padu završio kraj leve stative Rudara. U 63. minutu sledi gotovo preslikan scenario, ali je ispred Bulatovića pokušao da interveniše defanzivac gostiju, koji je uspeo samo da zakuca loptu u sopstveni gol, za veliku radost svih onih koji vole Miločajac.

Krcata centralna tribina

Do kraja meča domaćin je imao inicijativu, gost je sporadično pokušavao, ali većih šansi nije bilo, sve do sudijske nadoknade, kada je po subjektivnom stavu izveštača, najbolji pojedinac meča Grujić, opet ,,probio" po desnom boku, s tim što je ovaj put želeo sam da završi akciju, ali je umesto mreže pogodio levu stativu. Rezultat se više nije menjao. Meč je odigran u lepom ambijentu, pred zavidnim brojem gledalaca, uz obostrano korektno ponašanje. Domaćine brine što je u takvom meču ekipa dobila 3 žuta kartona, čemu je doprinela i nesigurnost arbitara, posebno pomoćnika kraj klupske zgrade koji je sa par evidentno pogrešno signaliziranih ofsajd pozicija, prilikom opasnih napada Miločajca, izazvao buru negodovanja domaće publike, i "klupe za rezerve". Smatramo da se sudijski autoritet gradi znanjem, a ne bahatošću, ali ima ko treba o tome da brine. Domaćini i dalje čekaju oporavak tandema Grujičića, a sa ova 3 boda ostaju u vrhu, gde su poravnati sa ekipom iz Vraneša, nakon njihovog poraza u Novom Selu. Miločajcu sledi gostovanje poslednjeplasiranoj Zvezdi u Čukojevcu. Pobeda puno znači kao podstrek za dalje, a njoj su se dosta obradovali i sekretar Draško Đorđević, kao i član uprave Ljubivoje Jovanović, koji su danas pratili tok susreta putem viber uključenja iz Nemačke, u kojoj su trenutno. Rudaru sledi novo gostovanje, ovog puta u Mataruškoj Banji. Dobrom igrom, posebno u prvom delu meča, pokazali su da će svima biti tvrd orah.

Miločajac - Rudar (Baljevac) 2:1 (1:0) 

Strelci: Bulatović (8. minut) i autogol (63. minut) za Miločajac, a Popović (55. minut) iz penala za Rudar. Žuti kartoni: Šiljković, Grujić i Danilović (Miločajac) i Goljović (Rudar). Igrač utakmice: Grujić (Miločajac).

Miločajac: Đorđević - Gračanac, Šiljković (kapiten), Danilović, Marinković-Todorović, Miodragović-Bulatović (od 80. minuta Laković), Bojanić, Grujić - Zrnzević (od 46. minuta Nikolić), trener Tasić.

Rudar (Baljevac): Gašović, Milić, Radojević, Pitić, Vukićević, Behljuji(od 46. minuta Goljović), Jemović, Jemuović (od 64. minuta Vuković), Popović (kapiten), Marković i Nikolić, trener Grkajac.

Niže lige Niže lige Raška okružna liga Miločajac Rudar
Međusobne utakmice
2023-2024
17.03
11:00
Miločajac
Rudar
2
1
26.08
17:00
Rudar
Miločajac
1
2

2022-2023
09.04
11:00
Miločajac
Rudar
0
1
10.09
16:30
Rudar
Miločajac
5
1

Uporedni rezultati

Miločajac
 
Rudar
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (1) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 2 (1)
5 (2) Dati poeni 8 (6)
8 (2) Primljeni poeni 5 (3)
-3 (0) gol razlika na utakmicama +3 (+3)
50% (50%) Uspešnost 50% (50%)
Nema rezultata