XS
SM
MD
LG
15.06.2018 Administrator

Nikola Kalinić te zove na Red Bull Reign!

Nakon osvajanja još jedne svetske titule u basketu 3x3 na reprezentativnom nivou, u subotu sa početkom u 17 časova na terenima KK Crvena zvezda održaće se drugo izdanje 3x3 basket turnira Red Bull Reign odakle pobednika očekuje odlazak na svetsko finale koje se u septembru održava u Vašingtonu. Naš proslavljeni reprezentativac i aktuelni šampion Turske sa Fenerom Nikola Kalinić, uživa u basketu, čijem je zovu nekada teško odoleti! Ovaj put, pozvao je ljubitelje igre pod obručem da dođu na Kalemegdan i uživaju u najboljem basketu!

Foto: Bogdan Kosanović/Red Bull Content Pool

Tereni KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu spremni su da u subotu sa početkom od 17 časova ugoste 32 ekipe iz svih krajeva Srbije na najvećem 3x3 basket turniru koji se održava u našoj zemlji. Ipak, po interesovanju ekipa može se reći da turnir koji se održava u zemlji svetskih prvaka ima još veće potencijale obzirom da se za učešće prijavilo čak 92 ekipe, što je pokazatelj da popularnost igre pod jednim obručem raste i koliko Srbija može ozbiljno da računa na razvoj nove olimpijske discipline.

Turnir Red Bull Reign u prethodnoj godini privukao je brojna zvučna imena srpske košarke kao i NBA zvezde poput Entoni Dejvisa. Prošle godine nam je naš proslavljeni košarkaš Nemanja Nedović otkrio koliko uživa u basketaškim turnirima i da sam nekad tokom leta nađe vreme za nadmetanje na lokalnim terenima, što nije strano ni aktuelnom šampionu Turske i našem reprezentativcu Nikoli Kaliniću. 

- Naravno da sve uvek počinje tako u kraju, i ja sam na čuvenim školskim terenima u Subotici počeo da igram košarku i nekada baš prija taj duh koji se viđa na uličnom basketu, fajterski, na ivici frke, gde se niko ne štedi u želji da pobedi - kaže Kalinić, koji je pozvao sve ljubitelje basketa i košarke da dođu na turnir koji se održava na Malom Kalemegdanu. Ljubav prema ovoj igri Kalinić je pokazao u više navrata, od posećivanja turnira 1 na 1 na Kališu pa do prepiske na Twitteru kada je sa kapitenom naše 3x3 reprezentacije Dušanom Domovićem Bulutom dogovarao mesto za partiju basketa.

O ozbiljnosti turnira dovoljno govori podatak da će ove godine za sve timove zvanični partner Nike obezbediti dresove, kompanija Wilson pripremila je specijalne lopte za potrebe turnira sa kojim će se igrati utakmice dok će Honor pobednike turnira nagraditi najnovijim modelom mobilnog telefona.

Ulaz na turnir je slobodan, a pored najboljeg basketa posetioce očekuje bogat muzički program uz nastup Hip Hop zvezde SajsiMC.