XS
SM
MD
LG

Danijela Kričak, Selena Tančić i Miljana Djordjević oduševljene igrom i atmosferom na utakmici Reprezentacija SBRL – Minakva

Posle uspešne sezone u Super B ligi,   tri rukometašice ŽRK Pirot, Danijela Kričak, Selena Tančić i  Miljana Djordjević igrale su u selekciji Lige tradicionalni meč sa prvakom ekipom Minakve , prvakom Super B lige.

  Iz ŽRK Pirot dobili smo saopštenje sa izjavama naših reprezentativki.

Danijela Kričak:

-         Revijalna utakmica nije bila takmičkog karaktera,bila je opuštena i sa puno lepih i zanimljivih poteza za publiku.Sve igračice su imale približno istu minutažu, a rezultat nije ni bio u prvom planu 38:38.Nakon dodele pehara prvaku, imali smo posluženje i druženje sa svim saigračicama.Cilj utakmice je bio da se svi zabave, a ne da dođe do nekih povreda.

 

Selena Tančić:

-         Bila je dobra organizacija. Utakmica nije imala rezultatski značaj, bila je prava revijalna, čak je bila i zanimljiva za publiku koja je na žalost došla u jako malom broju.U jednom trenutku su treneri šutirali penale i ekipe su se zamenile na tajm autu da bi selekciji trener Novog Sada rekao par reči....bilo je lepo druzenje.Posle utakmice smo imali posluženje i vreme da se međusobno ispričamo i razmenimo utiske o celoj sezoni.Nisu se svi odazvali pozivu za selekciju, nije došlo nekoliko igračica...mi što smo bile podelile smo minutažu tako da je svaka dobila šansu.'

 

Miljana Đorđević:

-         Lep događaj, koji je krunisao kraj SBRL 2017/2018. Revijalna utakmica je okupila, najbolje igračice ove lige na jednom mestu, kako sa strane prvoplasirane ekipe SBRL ZRK Minakva, tako i na  protivničkoj strani gde je istu predstavljala reprezentacija SBRL.        Moje timske saigračice, Kričak Danijela, Tančić Simona, i ja, smo imale tu čast, da budemo pozvane od strane trenera godine  Živojina Maksić, koji je ujedno i trener drugoplasirane ekipe u SBRL, ŽRK Zaječar, a koji je sastavljao tim reprezentacije SBRL i pokažemo još jednom kvalitete, koje smo pokazivale cele sezone, kako publici u Pirotu, tako i ostatku Srbije.Poverenje koje nam je ukazao trener reprezentacije je bilo opravdano jer smo moje saigračice i ja, u više navrata zatresle mrežu ekipe Minakva, savladavajući prvenstvenu jaku odbranu Minakve, a zatim i golmanku, koja svojom visinom, stvarno dominira golmanskim prostorom. Bilo je tu lepih šuteva, koji se u rukometnom žargonu nazivaju kokicama, lobovima, kao i vrlo atraktvnih cepelina. Ostvarena su lepa prijateljstva, razmenjena iskustva i utisci ove duge SBRL 2017/2018. godine, pričalo se o daljim ambicijama i planovima, jedna lepa sportska atmosfera.

Grad Pirot ima čime da se ponosi, što se i u ovom slučaju dokazalo, a rukometna ekipa ŽRK Pirot ima jak kredibilitet i veliki osećaj respekta, tj. poštovanja od strane drugih timova i čelnih ljudi u rukometu, što se na ovom događaju još jednom potvrdilo.

Ostaje samo da se lepo odmorimo u predstojećem periodu i skupimo snage za nove pobede u godini koja nas očekuje.