XS
SM
MD
LG

8. dan RG2018: Novak Đoković i Fernando Verdasko uživo na Eurosportu

Osmog dana takmičenja u Parizu, na programu su mečevi osmine finala Rolan Garosa. Najteži protivnik do sada očekuje Novaka Đokovića, Španac Fernando Verdasko.

Danas po podne, Đoković i Verdasko će po 15. put odmeriti snage, odnosno sedmi put na zemljanim terenima. U međusobnim duelima vodi Novak sa 10:4, a na zemljanoj podlozi rezultat je nerešen.

Tri godine stariji Španac poslednji put je savladao Đokovića 2010. godine, kada je upisao pobede na mastersima u Rimu i Monte Karlu. Ipak, jedini duel na Rolan Garosu u svoju korist rešio je Đoković, koji je 2007. godine slavio pobedu nakon tri odigrana seta.

Španac je 13 mesta lošije rangiran od Đokovića, a u Parizu je ove godine demonstrirao izvanrednu formu, što je pokazao pobedom nad Dimitrovim u tri seta u trećem kolu. Novak će danas igrati treći put protiv rivala iz Španije, nakon Munara u drugom kolu i Bautiste Aguta, 13. nosioca, u trećem kolu, Đoković će danas sa druge strane mreže imati još jednog specijalistu za zemljanu podlogu, igrača koji nikada ne odustaje, konstantno trči i spreman je da do pobede dođe i posle pet odigranih setova.

Đoković i Verdasko zatvaraju danas program na centralnom terenu Filip Šatrije i za očekivati je da meč počne posle 17:00, jer će srpski i španski teniser čekati kraj dva duela u konkurenciji devojaka i jedan muški singl.

Svi mečevi Rolan Garosa 2018 dostupni su uživo na Eurosport Plejeru.

Plan direktnih prenosa:

EUROSPORT 1

uživo od 10.55

Karen KHACHANOV (RUS) v Alexander ZVEREV (GER) [2]

Dominic THIEM (AUT)[7] v Kei NISHIKORI (JPN) [19]

Anett KONTAVEIT (EST) [25] v Sloane STEPHENS (USA)[10]

Novak DJOKOVIC (SRB) [20] v Fernando VERDASCO (ESP) [30]

Daria KASATKINA (RUS) [14] v Caroline WOZNIACKI (DEN) [2]

Gejm, Šet i Mats

EUROSPORT 2

uživo od 10:55

Madison KEYS (USA)[13] v Mihaela BUZARNESCU (ROU) [31]

Dominic THIEM (AUT)[7] v Kei NISHIKORI (JPN) [19]

Barbora STRYCOVA (CZE) [26] v Yulia PUTINTSEVA (KAZ)

David GOFFIN (BEL)[8] v Marco CECCHINATO (ITA)

Daria KASATKINA (RUS) [14] v Caroline WOZNIACKI (DEN) [2]