XS
SM
MD
LG

Dikson presudio

Trener aktuelnog šampiona Evrope Željko Obradović pohvalno se izrazio o partiji Žalgirisa, ali i dodao da je njegova ekipa zasluženo u finalu. Popularni Žoc je na konferenciji za medije rekao da je "osetio Diksona", ali i branio Tompsona. Jasikevičijus ponosan na svoj tim.

Trener Fenerbahčea izjavio je da je ponosan na svoje igrače koji su pobedili jednu veoma dobru ekipu i zasluženo se plasirali u finale Evrolige.

"Pokušali smo da se na najbolji način pripremimo protiv tima koji poznajemo, našli su način da se vraćaju u meč iako smo vodeili deset i više poena, ali znali smo da su takvi i bili smo spremni za to. Zaslužili jer smo pobedili sjajan tim kojem čestitam na ostvarenom do sada", izjavio je srpski trener.

Obradović je uputio reči hvale za junaka utakmice Bobi Diksona, a takođe stao u zaštitu ne toliko primetnog Tompsona.

"Nemojte biti iznenađeni učinkom i minutažom Bobija Diksona. On je sjajan igrač i tako je i odigrao, uvek je spreman, postigao je 19 poena za 12 minuta ali to je on, nije mu to prvi put i on sam to zna. On je jedan važan deo ove ekipe i čestitam mu", rekao je Obradović.

"Što se tiče Tompsona, laički je utisak da je on odigrao loše, da je on loš ili slično. Uvek sam to govorio i reći ću i sada, za celu svoju karijeru nisam upoznao mnogo boljih igrača i osoba od njega. Koliko god on igrao i kako god on igrao, on je zadovoljan i on je uvek spreman da pomogne", dodao je Obradović.

Obradović se zahvalio navijačima Fenerbahčea, ali i srpskim navijačima koji su bili uz njega i njegov tim.

Uz igrače, veliku zaslugu za pobedu nose i naši navijači koji su dosta proputovali.Takođe, hvala svim ljudima iz Srbije koji su bili na našoj strani i doprineli ovoj pobedi", izjavio je Obradović.

Njegov kolega iz suprotnog tabora Šarunas Jasikevičijus 

Jasikevičijus ponosan na svoj tim

"Čestitkam Feneru i Željku, bila je ovo čudna utakmica, što najbolje objašnjava početak  meča koji nas je zaledio. Nisam očekivao da odigramo prelepo danas, ali mislio sam da smo mogli bolje da igramo, fizički pre svega, potom i sa loptom. Uprkos tome, znali smo kakav tim imamo, borili smo se do kraja, nismo se predavali, ali je onda Bobi Dikson pokazao kakav je igrač i bio ogroman faktor u pobedi Fenera", izjavio je Šaras.

On je dodao da sa namerom nije tražio tajm-aut uprkos tome što njegovi igrači pet minuta nisu postigli koš iz igre, kao i da njegova ekipa ima da odigra još jedan meč na Fajnal-foru i da u njemu ide na pobedu.

"Očekivali smo takav početak, takvu atmosferu i znali smo da će biti teško, da će trebati vremena. Čekao sam pet minuta na tajm-aut da bih navikao igrače na pritisak. Uprkos svemu, nije još gotovo za nas, imamo još jednu utakmicu i želimo da je pobedimo", dodao je trener Žalgirisa

IZVOR:RTS