XS
SM
MD
LG

Lajović bolji o Del Potra

Srpski teniser Dušan Lajović savladao je Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 7:6 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Madridu. Protivnik srpskom teniseru u petak biće Kevin Anderson.

Lajović je plasmanom među osam najboljih Mastersa u Madridu ostvario najveći uspeh u karijeri, a ujedno je pobedom nad šestim igračem na ATP listi zabeležio prvu pobedu nad igračem iz najboljih deset.

Srpski teniser je nakon dva sata i devetnaest minuta igre uspeo da iskoristi treću meč-loptu i plasira se u četvrtfinale Mastersa u Madridu.

Nakon što je Del Potro relativno lako osvojio prvi set, stvorio se utisak da će Argentinac privesti meč kraju u drugom setu, ali je Lajović u završnici drugog seta došao do brejka i izjednačenja od 1:1.

U odlučujućem setu, nakon razmene brejkova u prva dva gema, oba tenisera su igrala dobro na svoj servis, pa je meč otišao u taj-brejk.

I u taj-brejku, pri rezultatu 4:0 za Del Potra, Lajović se nije predavao, već je uspeo da dođe do preokreta i trijumfa nad favorizovanim protivnikom.

Lajovićev rival u četvrtfinalu u petak biće Kevin Anderson iz Južnoafričke Republike.