XS
SM
MD
LG

Zimonjić: Male šanse da Đoković igra u Nišu
Da Novak Đoković ponovo predvodi Dejvis kup reprezentaciju u Nišu šanse su minimalne, ali nikada se ne zna, kaže selektor Srbije Nenad Zimonjić. Neizvesno da li će u timu protiv Amerikanaca biti i Filip Krajinović i Viktor Troicki.
 
Februara prošle godine Srbija je pobedila Rusiju u "Čairu"; foto: Vanja Keser

Za Nenada Zimonjića su već počele pripreme za reprezentativno takmičenje, a kako je izjavio za Sportski žurnal savetovao bi najboljem srpskom teniseru da je najvažnije da bude strpljiv.

Treba da sluša svoje telo, da ne forsira po svaku cenu. Dobro je što on baš to i radi trenutno. Čim se povukao sa egzibicije u Abu Dabiju, to znači da nije bio spreman. Samim tim je morao da se povuče i iz Dohe - kaže Zimonjić.

Đoković, koji se sprema za prvi Gren slem Australijan open, ima manje od dve nedelje da odluči da li će igrati u Nišu.

Da, ali u Melburnu treba da se igra na tri dobijena seta, a to su dodatni napori. On će sa svojim stručnim timom i doktorima da odluči šta je najbolje, ali najvažnije su strpljenje i da sluša šta mu telo govori - kaže Zimonjić za Žurnal.

Krajinović je posle poraza od Gojovčika rekao da je povređen i da možda neće igrati u Australiji. Takođe, pod znakom pitanja je i Viktor Troicki.

Ne znam koliko je to ozbiljno sa Filipom. Još nisam pričao sa njim. Definitivna odluka će biti posle prve nedelje Australije. Viktor je u situaciji da će odlučiti u poslednjem trenutku, posle Australijskog opena. Zavisi od rezultata. Brani dosta poena a menjanje podloge nikada ne ide igračima na ruku - ističe selektor Srbije.

I sa mlađim igračima ima problema.

Za Lajovića verujem da će biti zdrav, mada ima probleme sa ramenom. Treba da igra kvalifikacije u Sidneju. Đere je pobedio u Puneu, Kecmanoviću se u Bangkoku posle prvog seta predao Milojević zbog problema sa stomakom. Trovanje je u pitanju. To su igrači koji će biti konkurenti za prvo kolo Dejvis kupa. Ja sam se povukao i voleo bih da novi igrači dobiju šansu. Pored neizvesnih, Novaka i Viktora, tu su Krajinović, Lajović, Đere, Milojević, Kecmanović - priča Zimonjić.

O svom eventualnom povratku na teren kaže da je moguće “samo u slučaju da se dese pehovi sa povredama i da fale igrači”.

Mislim da će nas biti sigurno četvorica zdravih, a da li ću ja kao igrač-selektor biti peti, videćemo. Niko od naših mladih igrača nema iskustva igranja na visokom nivou u dublu. To će biti više na Filipu, Viktoru ili Duciju ako budu u timu - dodaje Zimonjić.

Podsetimo, duel Srbije i SAD biće igran od 2. do 4. februara u hali "Čair" na šljaci.

Srbija je i 2010. godine, kada je osvojila popularnu “Salataru”, počela takmičenje u Dejvis kupu baš protiv Amerike kod kuće na šljaci.