XS
SM
MD
LG
06.11.2017 Administrator

Trojkama protiv siromaštva na Trgu republike

Sportsko-humanitarni projekat Trojka iz bloka održan je prethodnog vikenda u Beogradu - u subotu 4. novembra od 12 do 15 časova na Trgu republike, sa ciljem pomoći socijalno ugroženoj porodici Petrović iz Ripnja. Simbolična donacija za učešće na turniru iznosila je 300 dinara, a na takmičenju je učestvovalo preko sto ljudi svih generacija koji su svojim prilozima prikupili 49.700 dinara! Pored toga sredstva se prikupljaju i slanjem SMS poruke na humanitarni SMS broj 7763 (cena jedne poruke je 100 dinara (bez pdv) za Telekom, Telenor i VIP mreže).


Projekat Trojka iz bloka (trojkaizbloka.org) je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava širom Srbije, Republike Srpske i sveta, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena Zvezda i KK Partizan, kao i brojnih ponosnih sponzora, donatora i tehničkih sponzora. Specijalni gosti koji su nastupali na turniru Trojka iz bloka na Trgu republike bili su legendarni reper iz Beogradskog Sindikata Škabo i novobeogradski reper Marlon Brutal.

Od 2005. godine, pod sloganom ,,Deca su naša budućnost'', Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je preko 2,1 miliona evra donacija i pomogla više od 1.700 socijalno ugroženih višedetnih porodica koje broje oko 12.000 dece. Pored pomoći porodicama, organizacija je u više navrata obezbeđivala pomoć za narodne kuhinje, bolnice i škole širom Srbije, Republike Srpske i regiona. Na svom zvaničnom sajtu (srbizasrbe.org) i fejsbuk stranici (facebook.com/srbizasrbe) organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima u devet zemalja u kojima postoje zvanični ogranci.

Organizacija Srbi za Srbe upućuje javni poziv svim društveno odgovornim kompanijama i medijima da podrže humanitarnu misiju projekta TROJKA IZ BLOKA koja menja živote socijalno ugroženih porodica na bolje!

Pošalji SMS na 7763 - Deca su naša budućnost!

Humanitarna organizacija
SRBI ZA SRBE