XS
SM
MD
LG

Eto tuče influensere

Samjuel Eto, predsednik FS Kameruna, posle utakmice Brazil – Južna Koreja, bio je učesnik nezapamćenog incidenta.

Eto je izašao sa stadiona vrlo lepo raspoložen i rado je izlazio u susret navijačima koji su ga zamolili za fotografiju. Posle toga na snimku se pojavljuje momak sa kamerom koji je očigledno nečim isprovocirao fudbalsku legendu. Eto je krenuo, pa se potom vratio ka njemu da se obračuna.

Očigledno je došlo i do težih reči, čim se Eto vratio i prvo ga odgurnuo, zatim i pojurio. Momak sve vreme nije spuštao kameru, što je čini se dodatno nerviralo nekadašnjeg centarfora Reala, Intera, Barselone, Čelzija... Ljudi iz njegovog okruženja pokušali su da ga zadrže, jedan od njih je uspeo da momku skloni kameru. Kad se činilo da će se Eto nekako smiriti, on se istrgnuo iz zagrljaja svog okruženja, i u momentu kad se momak (po svemu sudeći Jutjuber željan slave i velikog broja klikova) sagnuo po kameru volejom ga šutnuo u glavu.

 

Predsednik FS Kameruna morao je da izdrži ovu vrstu pritiska, ali, nervi su popustili. Čin Etoa je naravno za svaku osudu, ali je evidentno da i „influenseri” često prelaze sve granice i ugrožavaju mir i privatnost, ne samo poznatih osoba.

Eto će svakako za svoj postupak snositi posledice, ali će njegov čin biti verovatno i lekcija Jutjuberima da porazmisle o svom ponašanju.

Sportski žurnal