XS
SM
MD
LG

Prvoligaši okončavaju jesen i nastavljaju "proleće", "Traktoristi" na Švajcariji overavaju jesenji naslov, banatski derbi u Pančevu, "grafosi" protiv Mitrovčana za nastavak serije

Prvoligaši 15. kolom završavaju jesenji deo sezone, ali to nije kraj jer ih očekuju još četiri kola prolećnog dela prvenstva. Najbliži jesenjem zvanju su “Traktoristi” i RFK Grafičar koji zaostaje tri boda. Na odstojanju od osam bodova nalaze se Inđija i Železničar, s tim da Pančevci igraju u sredu zaostalu utakmicu sa OFK Vršcem i u slučaju povoljnog rezultata smanjiće bodovi zaostatak. Ako su se favoriti izdvojili, na dnu ne možemo nikog otpisati jer pola lige, od osmog Jedinstva do poslednjeg Zlatibora deli šest bodova.

Banatski derbi igra se u Pančevu i domaćin nema izbora osim da juriša na pobedu ako želi da zadrži priključak za vodećim dvojcem. “Dizelka” je na Bežaniji u derbiju odolela lideru, ubedljivo su slavili u kupu protiv RFK Novog Sada 1921 i trener Sivić dolazi do željenog modela igre. Vrščani su za tri dana odigrali dva meča i imaju polovičan učinak, slavili su protiv Novobeograđana i u zaostaloj utakmici doživeli poraz od RFK Grafičara. Najuspešniji su novajlija, igraju standardno , rezultatima se potvrdili I moraju biti zadovoljni petim mestom.

Lokalni derbi igra se na Ubu, koplja će ukrstiti Jedinstvo i Mačva, koji se u prvenstvu nisu sastajali 5-6 godina. Domaćin igra čvrsto, disciplinovano, otvoreno i protiv upornih Šapčana očekuje ih neizvesna borba. Podbacili su u Mitrovici i odigrali najslabiju partiju u dosadašnjem delu prvenstva. Gosti su pet mečeva bez poraza(četiri remija), popravili su se u defanzivi, igraju disciplinovano, iskristalisao se sastav i trebalo je vremena da se kockice slože i da Mačva zaigra prepoznatljivo. U prethodnom kolu nadigrali su Kruševljane i pobeda je mogla biti ubedljivija. Na tabeli se nalaze na deobi od 8-10 mesta, sa indentičnim skorom pobeda i poraza.

Trayalu i Loznici nikako da krene, poraženi su u prethodnom kolu i odavno nisu slavili. Kruševljani su nadigrani u Šapcu, još traže pravi model igre i još lutaju u nastojanju da se definišu kao stabilan prvoligaš. Loznica je na pet utakmica osvojila tri boda I imaju najslabiju odbranu u ligi (primili 27 golova). Odigraće defanzivno, u niskom bloku, i pokušati iz brze tranzicije da ugroze gol “gumara”.

U nedelju se igra pored Marakane i u večernjem terminu u Užicu.

RFK Grafičar iza sebe ima berićetni učinak od dve pobede na zahtevnim gostovanjima u Gornjem Milanovcu i juče u Vršcu. Ne žele da komentarišu problematično suđenje, bili su bolji rival I nisu dozvolili domaćinu da ih ugrozi. Kuriozitet je da su startovali sa deset bonusa I još tri su ušla sa klupe. Prišli su lideru na tri boda i bliži su pobedi od Mitrovčana. Trener Neđić je ukomponovao snažnu celinu od mladih igrača, iskusnih asova i internacionalaca. Stiče se utisak da imaju kvalitetniji tim nego prethodne sezone, rezultati to potvrđuju. Radnički igra racionalno kad su u pitanju golovi i rezultati. Teško daju i primaju golove (gol razlika 7:8) i od istorijskog plasmana u osminu finala kupa, nižu samo uspehe, tako da u Beogradu nisu bez šansi.

Derbi zapadne Srbije igra se u Užicu između GFK Slobode I Metalaca. Ere se nalaze u seriji remija(ukupno osam) i iz Inđije su se vratili neporaženi. Milanovčani se nalaze u krizi, vezali su dva poraza i sve više zaostaju za vodećima. Novi trener je promenio sistem i način igre, trebaće vremena da se igrači adaptiraju i uđu u formu.

Ponedeljak je rezervisan za tri duela u Novom Sadu, Novom Beogradu i na Švajcariji.

“Majstori” dočekuju Inđiju, pored Studenjaka su znatno uspešniji sa četiri pobede (na strani jedan bod). Za rivala će imati uspešnog gosta (bez poraza) koji zna da otupi oštricu rivala i lako se prilagodi razvoju situacije na terenu. Posebnu pažnju moraju obratit na prvog strelca lige Stojanovića, mada će loš teren ići na uštrb kvaliteta igre i zahtevaće dodatne napore.

Na Švajcariji sastaju se poslednji domaćin i lider prvenstva. Gosti se ne odriču uloge favorita I svaki drugi rezultat predstavljao bi iznenađenje. “Traktoristi” na krilima pobede u kupu protiv superligaša iz Kragujevca i dobrih rezultata u prvenstvu, u obavezi su da se iz kola u kolo potvrđuju. Trenera Vasiljevića je impresioniran motivisanošću I željom svojih igrača u svakom meču. Za osam dana odigraće tri zahtevna meča i sudeći po prethodnim u svaki naredni ulaze osokoljeni, puni samopouzdanja da se nadigravaju I pobede. Zlatibor se nalazi u krizi igre i rezultata i više od mesec I po dana su bez pobede. Vidi se da imaju potencijala, kvalitetne pojedince predvođene strelcem Dišićem, Čumićem, golmanom Maslarevićem, ali potvrda ne stiže sa terena.

RFK Novi Sad 1921 i Rad su u prethodnom kolu uknjižili pobede i poraze u kupu. “Kanarinci” su slavili ubedljivo u Klupcima zahvaljujući dvostrukom strelcu J.Kokiru, mada je domaćin od petog minuta igrao sa igračem manje. Treba li ponavljati da su sastavljeni od superligaških igrača i da ih rezultati nisu u dovoljnoj meri ispratili. “Građevinari” su posle dva poraza pobedili Zlatiborce i na bod su iza Novosađana. Domaćin ima indetičan učinak na GAT Areni i gostovanjima (po dve pobede i poraza), dok gosti većinu bodova osvajaju na Banjici.


OFK Vršac 1 : 1 Železničar
IMT 1 : 0 Zlatibor
Rad 0 : 0 RFK Novi Sad 1921
Loznica 1 : 1 Trayal
Mačva 1 : 1 Jedinstvo (Ub)
Radnički (SM) 3 : 1 RFK Grafičar
Metalac 4 : 3 GFK Sloboda
Inđija Toyo Tires 3 : 0 Radnički (NB)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 30 18 7 5 61
2 Železničar 30 17 6 7 57
3 RFK Grafičar 30 15 5 10 50
4 Radnički (SM) 30 11 12 7 45
5 Jedinstvo (Ub) 30 12 8 10 44
6 RFK Novi Sad 1921 30 12 7 11 43
7 Inđija Toyo Tires 30 10 13 7 43
8 Radnički (NB) 30 12 4 14 40
9 GFK Sloboda 30 7 16 7 37
10 OFK Vršac 30 10 7 13 37
11 Mačva 30 8 13 9 37
12 Metalac 30 9 8 13 35
13 Trayal 30 9 8 13 35
14 Loznica 30 7 10 13 31
15 Rad 30 5 13 12 28
16 Zlatibor 30 4 11 15 23