XS
SM
MD
LG

Mladen Mićanović: Motiv protiv Zvezde ne dovodi se u pitanje

Mladen Mićanović, FK Mačva - foto: Jelena Grlić

Pre četiri godine Mačva je priredila veliko iznenađenje i izbacila Crvenu zvezdu iz kupa. Ponovo će se isti rivali sastati u četvrtak u okviru prvog kola najmasovnijeg takmičenja. Da li će motivisani Šapčani uspeti da ponove podvig ili će se šampion revanširati za neplanirani poraz ostaje da se vidi. Utakmicom u Šapcu Zvezda ulazi u zgusnut ciklus od 14 utakmica koje će odigrati u razmaku od mesec I po dana, do prekida prvenstva.

U Šapcu vlada velika euforija i znatna je potražnja za ulaznicama. Ne treba sumnjati da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Biće to, kako trener Ivan Kurtušić kaže, sudar Davida i Golijata.

- Ljudski i sportski je nadati se čudu. Od kada sam na kormilu Mačve podmladili smo sastav (prosek 20,4 godine) i svaku utakmicu počeinjemo sa 5-6 bonusa. Do juče su bili omladinci a sada će odmeriti snage sa svojim idolima, nešto što će pamtiti celog života. Mislim da se na takvim utakmicama postaje igrač, momci će biti u prilici da izmere svoje mogućnosti u odnosu na crveno-bele. Zamisao je da startujemo u najačem sastavu i u zavisnosti od kretanja rezultata kombinovaćemo tim. Prioritet je meč sa Zlatiborom tako da ćemo u slučaju (ne)povoljnog kretanja rezultata skloniti bitnije igrače i sačuvati ih za ponedeljak i priliku pružiti rezervistima - reči su trenera Kurtušića.

Mladen Mićanović je jedan od retkih igrača Mačve koji je bio u prilici da odmeri snage sa crveno-belima dok je nosio dres Javor Matisa. - Zvezda je favorit, imamo dobru ekipu, bolju nego prošle sezone, spremni da pružimo otpor u fizičkom smislu. Biće to za Zvezdu provera i veliki izazov za nas da vidimo gde se nalazimo. Dobro treniramo, forma je u usponu I uveren sam da možemo pružiti dobar otpor. Ako se opuste i potcene nas može im se obiti o glavu. Svi očekuju da izgubimo, možda je tu naša šansa da rasterećeni i bez pritiska iznenadimo velikog protivnika – poručio je Mićanović i očekuje da se posle dužeg vremena ispuni stadion i dobiju veliku podršku svojih navijača.