XS
SM
MD
LG

Mozzart bet PLS: Bez utakmica u Šapcu i Pančevu, "Traktoristi" dočekuju kraj "Studenjaka" uzdrmane Lozničane, lider za nastavak serije protiv "era"

Foto: prvaliga.rs

U sredu i četvrtak je na programu 11. nekompletno kolo Mozzart bet Prve lige Srbije. Zbog obaveza u kupu Mačve i Radničkog iz Sremske Mirtovice, odložene su utakmice u Pančevu i Šapcu.

Kad su u pitanju rezultati prethodnog kola, ono je bilo dosta specifično sa nesvakidašnjim rezultatima. Čak pet susreta završeno je bez golova, a na preostale dve utakmice slavili su gosti i postignuto je 12 golova. Da li je to znak da ekipe igraju opreznije, čvršće i koncentrisanije, kako bi sakupile što veću zimsku zalihu bodova. Pogled na tabelu daje nam za pravo, jer je razlika između šestog Metalca i poslednjeg Zlatibora tek tri boda, što ide u prilog izjednačenosti lige.

U sedu nema susreta koji nosi obeležje derbija, ali to ne znači da nećemo prisustvovati zanimljivim i neizvesnim utakmicama.

Drugoplasirani “Traktoristi” ugostiće poljuljane Lozničane i favoriti su u ovom meču. Novobeograđanima su u Šapcu falili realizatori i osetilo se odsustvo reprezentativaca Lukovića i Lukića, kao iskusnog pakera Stevanovića. Imali su veći posed u odnosu na domaćina, koji je vrebao prilike iz kontre i prekida. Trener Zoran Vasiljević neće moći da računa na Stevanovića, Džinovića i neizvestan je nastup pomenutih mladih reprezentativaca.

Jedinstvo je osvojenim bodom prekinulo neugodnu tradiciju kad su u pitanju gostovanja u Užicu. Oba rivala su odigrala oprezno i taktički odgovorno. Intersantno je istaknuti da su Ubljani na strani osvojili devet bodova a pored Tamnave - dva. Prilika da najzad stigne radost na stadion “Dragan Džajić” vide u trijumfu protiv Radničkog sa Novog Beograda. Dobro su upoznati sa kvalitetima rivala u čijim redovima igra nekadašnji igrač ”crvenih” Vlada Simić i nekoliko bivših “partizanovaca”. Trener Obradović može da računa na Adamovića i Marinkovića, dok je povređeni Matić i dalje van stroja.

Neočekivano “građevinari” su do nogu potukli Lozničane u Klupcima. Novi-stari trener Bogdan Korak u kratkom osvrtu kaže da je duel odlučila njihova spremnost i greške domaćina. Istakli su se dvostruki strelci Arsić i Mihajlović. Gosti iz Vršca respektuju probuđenog domaćina i znaju da se radi o respektabilnom sastavu koji su mnogo dobili povratkom na klupu iskusnog stratega Bogdana Koraka. Kadrovska situacija u OFK Vršcu sve je teža kako prvenstvo odmiče. Pored kapitena Lazevskog, izostaće Terzić, Braunović, Ilić…

RFK Novi Sad 1921 je uknjižio dve pobede u pet utakmica i trenutno su osmi u gužvi na sredini tabele. U najboljoj igri u dosadašnjem toku prvenstva uspeli su da preokrenu vođstvo Inđije od 2:0 i slave za prvi trijumf na gostovanju. Zna se kojem modelu igre teži trener Branko Žigić i to izgleda daje rezultate. Metalac, naredni rival, predstavlja najveće razočarenje i sve su dalje od vrha tabele. Poslednji Zlatibor je uspeo defanzivnom taktikom da odoli Milanovčanima, koji su ranije bar postizali i primali golove, ovog puta je realizacija izostala. Dobili su novog trenera i ostaje da se vidi da li će uspeti da povežu konce i psihološki se oporave.

Kruševljani se polako stabilizuju, pobeda i remi na dva meča podstrekt su za ostvarivanjem još boljih rezultata. Prethodna utakmica na Novom Beogradu pokazala je novi kvalitet, u prvom poluvremenu su imali prilike, pogodili stativu da bi “Majstori” u nastavku stvorio nekoliko šansi i kad se sve sabere svakom po bod je najpravičniji ishod. U Kruševac dolazi Inđija jedan od pretendenata za najviši plasman. Odigrali su jednu turbulentnu utakmicu, vodili sa 2:0 i na kraju bili poraženi od Novosađana. Novi strateg “gumara” Milan Nikolić upire prstom prema iskusnom strelcu Stojanoviću, Desančiću i Nedeljkoviću za koje tvrdi da su udarne igle prvoligaša iz sremske ravnice.

Vodeći RFK Grafičar je odložio meč sa OFK Vršcem zbog odsustva velikog broja reprezentativaca koji su nastupali za omladinsku i mladu selekcijama naše zemlje. U četvrtak ugostiće promenljive Užičane u ulozi favorita, pogotovu ako vidimo da su jedini neporaženi i najefiksaniji prvoligaš. GFK Sloboda je tokom 90 minuta protiv Jedinstva diktirala tempo, bilo je prilika, pogođena je stativa, i stiče se utisak da bi jedan gol najverovatnije odlučio pobednika. Treneru Zoranu Kostiću su poznati kvaliteti lidera, pored nadarene mladosti, svojevrsnu protivtežu daju iskusni igrači kao što je Kaluđerović, Ibanjez, Kasalica, Stojčev, sa kojim je Kostić igrao u Borcu. Gosti iz Užica imaju svoje adute i u Beograd ne dolaze sa belom zastavom. Van tima su požuteli Golubović i suspendovani Jovanović.


OFK Vršac 1 : 1 Železničar
IMT 1 : 0 Zlatibor
Rad 0 : 0 RFK Novi Sad 1921
Loznica 1 : 1 Trayal
Mačva 1 : 1 Jedinstvo (Ub)
Radnički (SM) 3 : 1 RFK Grafičar
Metalac 4 : 3 GFK Sloboda
Inđija Toyo Tires 3 : 0 Radnički (NB)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 30 18 7 5 61
2 Železničar 30 17 6 7 57
3 RFK Grafičar 30 15 5 10 50
4 Radnički (SM) 30 11 12 7 45
5 Jedinstvo (Ub) 30 12 8 10 44
6 RFK Novi Sad 1921 30 12 7 11 43
7 Inđija Toyo Tires 30 10 13 7 43
8 Radnički (NB) 30 12 4 14 40
9 GFK Sloboda 30 7 16 7 37
10 OFK Vršac 30 10 7 13 37
11 Mačva 30 8 13 9 37
12 Metalac 30 9 8 13 35
13 Trayal 30 9 8 13 35
14 Loznica 30 7 10 13 31
15 Rad 30 5 13 12 28
16 Zlatibor 30 4 11 15 23