XS
SM
MD
LG

RFK Grafičar bez Mijatovića (pekomandovan u Zvezdu) na Ubu, Železničar i Metalac za popravak utiska, Loznica za nastavak serije protiv Vrščana

Foto: prvaliga.rs

U Mozzart bet Prvoj ligi na programu su utakmice 9. kola. U prethodnom kolu domaćini su bili uspešniji (pet pobeda). Favoriti gaze po planu, Loznica je nastavila seriju, Trayal je u seriji od tri poraza, Inđija je ostvarila najveći napredak, dok su Novosađani na dnu.

Deveto kolo donosi nam dva derbija, na Ubu i u Pančevu.

Ubljani su u Vršcu naneli prvi poraz domaćinu i uknjižili drugu pobedu na gostovanju. Na kraju su uz malu dozu sreće odneli tri boda koji će im mnogo značiti na većem samopouzdanju. Nisu blistali, igra je u drugom planu, cilj je sakupiti što više bodova. Za još jedan spektakl i pune tribine na stadionu “Dragan Džajić” pobrinuće se vodeći RFK Grafičar, koji podjednako uspešno igra kako u Beogradu, tako na gostovanjima. Uvek igraju otvoreno, bez kalkulacija, biće oslabljeni za prelazak najboljeg strelca Jovana Mijatovića (16) u Zvezdu.

Dva pretendenta za naslov Železničar i Metalac nalaze se u izvesnoj krizi, pogotovu to važi za goste koji su na četiri utakmice upisali tri poraza. Domaćin sa novim trenerom Sivićem pokušaće da dođe do željenog nivoa igre. Pančevci rade kao dragstor i non-stop dovode pojačanja. Poslednjeg dana stigli su Kovačević i Milošev. Metalac je krenuo dobro, trenutno su u ozbiljnom padu i nikako da ispolje prisutan kvalitet

Loznica se sa trenerom Neškovićem i Aranđelovićem preporodila i u seriji su od tri pobede. Poslednja u nizu zabeležena je u Šapcu protiv Mačve. Gosti iz Vršca iza sebe imaju turbulentnu utakmicu sa Ubljanima, čak u dva navrata nisu iskoristili najstrožu kaznu i prvi put su poraženi ispod Vršačkog brega. Kao da polako posustaju, mada ne odstupaju od svoj stila, sa disciplinom i takmičarskim pristupom igri.

Trayal tone sve niže, tri poraza u pet utakmica nije mogao da popravi ni novi trener Milan Nikolić. Protiv neugodnih Užičana neće im biti lako da se uzdignu. Gosti su upisali drugu pobedu protiv Novosađana, specijalisti su za remije, vole da se nadigravaju i po pravilu gde igraju uvek pada dosta golova.

Za beg sa dna tabele RFK Novom Sadu 1921 potrebna je pobeda protiv Novobeograđana. Imaju iskusniji sastav sačinjen od bivših igrača Proletera, sa trenerom Brankom Žigić, tebalo bi da donesu boljitak u narednim mečevima. Kao ostali prvoligaši dovodili su pojačanja, poslednji i najzvučniji bek Partizana Brežančić i Obradović. Ni rival nije ostao dužan i “naoružao” se sa novajlijama Adamovićem i Zubajirom.

IMT-e ima ulogu favorita protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice. Domaćin je od starta istakao kandidaturu za naslov i tom cilju sve su podredili. Imaju kvalitetan sastav, spregu mladosti I iskustva, trenera Zorana Vasiljevića, koji podjednako uspešno igraju na svim poljima. Sa rivalom iz Mitrovice su igrali generalku pred početak prvenstva, tako da među njima nema tajni. Pobedom u Milanovcu su direktnog konkurenta ostavili na minusu od šest bodova. Radnički je napustio Abubakar, koji karijeru nastavlja u Radniku. Igraju uravnoteženo, malo postižu i daju golova. Nisu blistali protiv Rada ali su osvojili tri boda, što ranije nije bio slučaj.

Zlatiboru Inđija dolazi u nepovoljnom trenutku, kad beleže negativne rezultate (tri boda na četri utakmice). U sredu su gostovali zonašu Mokroj gori u okviru predkupa i zabeležili visoku pobedu (6:1), sa kombinovanim sastavom. Na Novom Beogradu nisu iskoristili jedanaesterac i novi poraz ih je prizemljio na 13. poziciju. Zna se kako igraju i pokušaće beskompromisnim stilom začinjenog disciplinom u igri, čvrstinom, visinom i snagom da iznenade ekipu iz vrha tabele. Inđija je deklasirala Železničar, konkurenta u borbi za vrh tabele i sami su zatečeni visinom pobede. Kako rekoše, iskoristili su promene u redovima Pančevaca i nepovoljan trenutak da im zadaju bolan udarac. Zeleno-beli biće jači za novajliju Stefanovića.

Od “građevinara” se očekivalo više, pogotovu kad im je skinuta zabrana na registraciju novih igrača. Protiv Radničkog su odigrali sa deficitom energije i očigledno je da se nalaze u maloj krizi, da li rezultata ili igre, ostaje da se vidi na narednim susretima. Na Banjicu stižu nedefinisani Šapčani, do poraza kod kuće bili su neprikosnoveni, ali su na gostovanjima podbacili, bez osvojenog boda. Tri poraza na pet utakmica nepovoljan je bilans, mada tabela ne pokazuje veliki pad.


OFK Vršac 1 : 1 Železničar
IMT 1 : 0 Zlatibor
Rad 0 : 0 RFK Novi Sad 1921
Loznica 1 : 1 Trayal
Mačva 1 : 1 Jedinstvo (Ub)
Radnički (SM) 3 : 1 RFK Grafičar
Metalac 4 : 3 GFK Sloboda
Inđija Toyo Tires 3 : 0 Radnički (NB)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 30 18 7 5 61
2 Železničar 30 17 6 7 57
3 RFK Grafičar 30 15 5 10 50
4 Radnički (SM) 30 11 12 7 45
5 Jedinstvo (Ub) 30 12 8 10 44
6 RFK Novi Sad 1921 30 12 7 11 43
7 Inđija Toyo Tires 30 10 13 7 43
8 Radnički (NB) 30 12 4 14 40
9 GFK Sloboda 30 7 16 7 37
10 OFK Vršac 30 10 7 13 37
11 Mačva 30 8 13 9 37
12 Metalac 30 9 8 13 35
13 Trayal 30 9 8 13 35
14 Loznica 30 7 10 13 31
15 Rad 30 5 13 12 28
16 Zlatibor 30 4 11 15 23