XS
SM
MD
LG

Kizilkum Vlade Živanovića na turbo pogon

Vlade Živanović - foto: FC Qizilqum

Odlični rezultati FK Kizilkuma više ni za koga u Uzbekistanu nisu iznenađenje. Klub iz prestonice zlata ove države predvođen tandemom srpskih stručnjaka, šef stručnog štaba Nikola Lazarević i kondicioni trener Vladimir Živanović, iz nedelje u nedelju potvrđuje da više nije samo otkrovenje prvenstva, već tim koji će se boriti za najviši plasman u prvenstvu.

"Zaostajemo samo tri boda u odnosu na prvoplasirani tim Nasafa osam kola pre kraja. Čak pet klubova ima šampionske ambicije, i sigurno nas čeka kako svi kažu jedno od najuzbudljivijih završnica ikada u prvenstvu Uzbekistana. Mi smo realno u ovoj grupi, klub najmanjeg rejtinga, ali znamo svoje kvalitete, verujemo u naš rad i prevashodni trenutni cilj nam je da budemo u prvih pet ekipa na kraju prvenstva", realan je Živanović.

U narednom kolu idete na gostovanje Navbahoru, koji se smatra i najvećim favoritom za osvajanje titule, ali svi od reda zaziru od utakmica sa Kizilkumom.

"Istina je, uspeli smo da se nametnemo svima u Uzbekistanu kao ekipa koju svi najmanje vole za protivnika. Imamo uspostavljen način igre, naše šablone kojih se igrači striktno pridržavaju i vrlo smo nezgodni za svakog od favorita. Šef Lazarević do perfekcije insistira na taktičkim detaljima koji nam donose rezultate", hvali Vladimir Živanović.

Posle osvajanja Kupa 2012. godine sa Jagodinom, za vreme dok je šef stručnog štaba bio Simo Krunić, da li je za Vas vreme za još jedan pehar, ili je i mesto u Azijskim takmičenjema vredno pehara?

"Lepo je bilo vreme u Jagodini pre tačno jedno decenije, i ogroman uspeh koji je tada načinjen. Zasluženo smo ga mukotrpnim radom osvojili, i sećanja na to vreme me uvek ispune radošću. Ovde nam slede derbiji sa svim timovima iz samog vrha i zaista je vrlo neizvesno bilo šta prognozirati. Mi smo uveliko iznad svih očekivanja, a mislim ako završimo u top četiri ekipe što donosi plasman u Azijska takmičenja da će biti uspeh po meri", skromno završava nekadašnji kondicioni trener Jagodine.