XS
SM
MD
LG

Borba za trofeje se podrazumeva

Košarkašice Kraljeva spremne za novu sezonu

Prošle sezone košarkašice Kraljeva bile su u četiri najbolje ekipe u nacionalnom Kupu i u šampionatu. Navikle su nas „malene“ na odlične rezultate prethodnih sezona, pa se i od potpuno zanovljenog tima očekuje da ponovo bude konkurentan u borbi za oba domaća trofeja.

Najmanje što se očekuje jeste da ponovimo ostvareno u porošloj sezoni. Ipak, ja se nisam vratio u klub da bih razmišljao na takav način. da se razumkemo, to jeste uspeh, ali verujem da možemo i više i bolje. Da ne verujem ne bih ni radio ovaj posao. Zadovoljan sam igračkim kadrom, atmosferom u ekipi, zalaganjem i ponašanjem svih igračica. Radimo kvalitetno i nema razloga da ne verujem da možemo da se borimo za osvajanje oba domaća trofeja – kaže Nikola Jovanović, povratnik na klupu ŽKK Kraljevo.

Nikola Jovanović je trener za čijeg prvog mandata je i krenula renesansa ŽKK Kraljevo. Kraljevački stručnjak širi optimizam na celu ekipu, a imena igračica koje će ove sezone nositi dres ŽKK Kraljevo garantuju veliki broj pobeda.

Tu je kapiten Dragana Gobeljić, jedina koja je ostala iz prošle sezone, uz mlade igračice koje su prošle sezone bile treće na finalnom turniru Prvenstva Srbije. Vratile su se Ivana Brajković i Tamara Rajić, iskusne proverene košarkašice, tu su i dve strankinje Endi Izli iz SAD i Beloruskinja na poziciji plejmejkera Svjetlana Kudrašova (33 godine) koje su odlična pojačanja. Nove igračice su i Nina Tešić iz beogradskog ART Basketa i Minela Mehović iz kragujevačkog Radničkog. Očekujem i da mlade košarkašice napreduju, jer sam uveren da smo napravili sjajan miks mladosti i iskustva – zaključuje Nikola Jovanović, trener košarkašica Kraljeva.

Prvi saradnik novog trenera „malenih“ je Tamara Bajić, nekeda sjajna košarkašica i legendarni kapiten kluba. Ubeđena je da će nova sezona biti veoma uspešna.

Stručni štab "malenih" sa kapitenom Draganom Gobeljić

Drugu godinu sam pomoćni trener, jedna nova uloga koja mi odgovara. Selektirana je kvalitetna ekipa, imamo i iskusnih igračica,a šansu će dobiti i mlade koje su na kadetskom bile treće u Srbiji. Očekujem jako dobru sezonu i nadam se trofejima. Spremna sam da prva sečem mrežicu sa koša ako uzmemo pehar – uz osmeh kaže Tamara Bajić, pomoćni trener ŽKK Kraljevo.

Najiskusnija igračica Kraljeva Dragana Gobeljić treću sezonu je kapiten i lider ekipe. Novu sezonu dočekuje sa optimizmom.

Jako dobar sklop ekipe – napominje Dragana Gobeljić. – Odlična je atmosfera, lepo se družimo, jako dobro radimo, a pogodilo se i sa odabirom stranih košarkašica. Mnogo mi je drago da sam treću godinu kapiten tima, iako nisam iz Kraljeva, verujem u svoj tim i najbolje navijače u ligi. Borićemo se do poslednjeg atoma snage i nadam se da ćemo biti još uspešniji nego lane.

Kraljevačke košarkašice su za vikend odigrale prvi kontrolni meč sa ekipom Požege koji je završen pet minuta pre kraja zbog prokišnjavanja stare hale sportova. U petak od 18 časova „malene“ igraju sa ekipom Banovića iz BiH,a isti rivali će odmeriti snage i u subotu od 13 časova.