XS
SM
MD
LG
18.08.2022 V. Jankov

Bečejci i Novobeograđani u finalu

Momenat sa prve polufinalne utakmice Fortuna Sukur Metal - Eurosvit NK  automobili - foto: V. Jankov

Petrovoselski Memorijal "Zoltan Nađ Čampika" u malom fudbalu završava se večeras utakmicama za konačan plasman. Posle sinoćnih polufinalnih utakmica, za trofej će se boriti bečejska ekipa „Fortuna Sukur Metal“ i ekipa „Vukša Šped“ iz Novog Beograda, dok će u utakmici za treće mesto snagu odmeriti petrovoselska ekipa „Eurosvit NK  automobili“i „Super klopa“ iz Bečeja.

- Uvod u takmičarski finiš turira pripada kadetima FK „Jedinstva“iz Bačkog Petrovog Sela i FK „Bačke“ iz Mola, koji ćeod 19,30 sati odigrati revijalnu utakmicu. „Malo finale“ počinje u 20,30, a sat vremena kasnije igraće se „veliko finale“, koje je jubilarna 50. utakmica turnira. Pripremamo i jedno iznenađenje, koje će, nema sumnje, privući pažnju svih iskrenih prijatelja sporta, ostaje pomalo zagonetan u ime organizatora Goran Lazić.

Bečejska ekipa „Fortuna Sukur Metal“, predvođena sa klupe Laslom Ilešom „Menotijem“, slovila je za favorita u prvoj polufinalnoj utakmici sa „Eurosvit NK automobili“, ali je dugo vremena trebalo da slomi otpor borbenih Petrovoselaca, jer je na golu izvanredno vranio Tibor Ereg. „Bombardovali“ su Bečejci iz svih pozicija, ali je Ereg u većini slučajeva uspevao da zaustavlja lopte. Prvi put je savladan u 6. minutu, kada je Nikola Tomić snažnim šitem sa desne strane pogodio suprotan ugao. I dalje su Bečejci opsedali gol domaćina, ali se na drugi gol čekalo sve do 33. minuta. Čedomir Tomčić je napravio „dar-mar“ pred golom Petrovoselaca i onda proigrao Tomića, koji je materijalizovao akciju za 2:0. Isti igrač je četiri minuta kasnije postigao het-trik, a minut pre kraja Milan Čičić jepostavio konačnih 4:0.

Fortuna Sukur Metal: Andrić, Guberinić, Gujanica, Zeljković, Stanić, Stanojev, Tomić (gol u 6. 33. i 37. minutu), Tomčić, Celin, Čičić (39).

Eurosvit NK automovili: Ereg, Jovičić, Mesaroš, Mitrović, Mihalec, O. Nađ, T. Nađ, A. Stanojev, D. Stanojev, Hajdu.

Druga polufinalna utakmica između Novobeograđana i Bečejaca  bila je daleko neizvesnija, mada je konačan rezultat bio 4:1 za ekipu „Vukša Šped“. Snažnim šutem Vladana Virgučina ekipa „Super klopa“ je u osmom minutu povela sa 1:0, ali već u 13. minutu bilo je 1:1, jer je gol postigao Milan Đokić. Ovim rezultatom otišlo se na odmor, jer su na golu bili sigurni Ivan Živković (Vukša Šped) i Isidor Milovanov (Super klopa). Već u prvom napadu nastavka, Luka Smiljanić je doveo Novobeograđane u vođstvo od 2:1, a pet minuta kasnije Aleksandar Zafirov je postigao gol za 3:1. Imali su Bečejci idealnu priliku da u istom minutu smanje rezultat, ali je šut Vladana Vorgučina sa penala odbranio Ivan Živković. Nastavili su Bečejci da atakuju ka golu rivala, ali se videlo da u svojim redovima imaju fudbalere sa velikog terena, a Novobeograđani majstore sa malog terena. To se posebno potvrdilo u 36. minutu, kada je Zafirov sa polovine terena lobovao u tom trenutku golmana Savu Vadaskog i postavio konačnih 4:1.

Vukša Šped: Živković, Gajić, Drobnjak, Đokić (13), Zafirov (26, 36), Krsmanović, Markioli, Nađ, Rasimi, Smiljanić (21), Stojković.

Super klopa: Milovanov, Vadaski,Vorgučin, Dabižljević, Dražić, Drapšin, Durmiši, Korać, Kudrić, Ćuk, Ćulum.

Posle 14 dana i 48 odigranih utakmica, postignuto je 246 golova. Poslednjeg dana turnira, večerašnji program počinje u 19,30 sati revijalnom utakmicom kadeta FK Jedinstvo (Bačko Petrovo Selo) – FK Bačka (Mol). Utakmica za treće mesto između „Eurosvit NK automobili“ – „Super klopa“ igra se od 20,30, a u finalu od 21,30 sastaju se „Fortuna Sukur Metal“ -  "Vukša Šped".