XS
SM
MD
LG

Konferencija klubova Južnobanatske lige u Plandištu Prisutno 14 klubova

 

 Domaćin Konferencije klubova Južnobanatske lige bio je fudbalski klub Sloga iz Plandišta koja je prošle sezone bila član Vojvođanske lige Istok. Na konferenciji je bilo prisutno 14 predstavnika klubova jedino nisu bili predstavnici klubova Partizan (Gaj) i Sloge (Banatsko Novo Selo). Na konferenciji su pored domaćina konferencije bili predstavnici 14 klubova kao i sekretar saveza Gordana Krstić, komesar za takmičenja Zoran Janović i sekretar FSO Vršac Dejan Potočan. Konferenciju klubova je otvorio i upoznao je sve predstavnike klubova o novim propozicija i uslovima koje su potrebne za odigravanje utakmica u novoj sezoni sekretar Potočan i rekao:

-Pozdravio bih sve prisutne i ispred saveza mogu vam obećati maksimalnu pomoć koju možemo vam pružiti da bi što lakše funkcionisali i takmičili u novom prvenstvu. Prvenstvo startuje 13/14. avgusta bez vanrednih kola i svima želim uspešne rezultate i da sve utakmice prođu u fer i sportskoj borbi.-

Pre izvlačenja parova za narednu sezonu komesar za takmičenje Janović koji je osmu sezonu na ovoj funkciji napomenuo je da pet klubova Partizan (Uljma), BAK, Sloga (Plandište), Glogonj i Karaš (Jasenovo) kao domaćini igraju subotom svoje mečeve.

-Protekla sezona mislim da je bilo uspešna i da nije bilo većih primedbi od strane vas i želim da istaknem da svi zajedno trebamo da učinimo da ova sezona bude još bolja i kvalitetnija. Ima nekoliko novina u propozicijama za takmičenje i do početka prvenstva svi ćete ih dobro proučiti i primeniti tokom nove sezone.- rekao je Janović.

Jednoglasno su izabrani delegati za Skupštinu FSP Pančevo Bojan Poznić (Sloga, Plandište) i Niklola Ilić (Glogonj).

Parovi prvog kola Južnobanatske lige koja počinje 13/14. avgusta su: Unirea - Sloga (BNS), Potporanj - Glogonj, BAK - Dolovo, Hajdučica - Budućnost (A), Vulturul - Spartak 1911, Dolina - Partizan (G), Partizan (U) - Crvena Zvezda (Pav), Sloga (Pl) - Karaš(J). 

Komesar takmičenja Zoran Janović, sekretar FSO Vršac Dejan Potočan, sekretar FSP Pančevo Gordana Krstić