XS
SM
MD
LG

"Resetovanje" kampa posle decenije i po

Generalni sekretar OSV Branko Majkić, Dane Mandić, Nedžad Osmankač, Dane Basta i Petar Bogunović - foto: V. Jankov

Pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta posetio je Odbojkaški kamp u Bečeju, gde u organizaciji Odbojkaškog saveza Vojvodine i pod nadzorom emimemtnih stručnjaka od 2. do 9. jula  radi po 25 devojčica rođenih 2008. i dečaka rođenih 2007. godine i kasnije. Tokom marta 140 talentovane dece imalo je testiranje i tada su odabrani sadašnji učesnici kampa. Rukovodioc rada sa devojkama je Velibor Vesko Ivanović, a sa dečacima Nedžad Osmankač.    -Omogućili smo ponovno aktiviranje nekada uspešnog kampa pri OSV, gde talentovane odbojkašice i odbojkaši imaju optimalne uslove i rade sa vrhunskim trenerima, što bi trebalo da im omogući napredovanje u svojim karijerama. Za domaćina je izabran Bečej, koji je poznat po dobroj organizaciji, a mi iz Sekretarijata smo u poslednje četiri godine uložili 28 miliona u izgradnju ili rekonstrukciju sportske infrastrukture najveće potiske opštine. Nastavićemo i dalje da pratimo projekte koji stižu iz bečejske sredine, a koliko vidim „gorući problem“ je klimatizacija dvorane sporskog centra, veli pokrajinski sekretar za omladinu i sport Dane Basta.

U OSV su prezadovoljni što je, posle 15 godina, ponovo počeo da radi kamp za talentovanu decu, kao i to da se nastavilo tamo gde se pre decenije i po stalo.

- Zahvalni smo Pokrajinskom sekretarijatu za sport što je prepoznao i podržao našu ideju i gradu Bečeju što se prihvatio domaćinstva kampa. Verujem da će se nastaviti iduće godine i da ćemo sve izdići na viši nivo. Naravno, na nama je da se odužimo dobrim radom, kako bi talentovana dece u radu sa eminentnim stručnjacima iz kampa izašla još više posvećena našem sportu. Sa nama je i osmoro dece iz Republike Srpske sa čijim odgovarajućim Savezom poslednjih nekoliko godina imamo izuzetnu saradnju, uključuje se u razgovor predsednik OSV i potpredsednik OSS Petar Bogunović.

Učesnici i rukovodioci Odbojkaškog jampa u Bečeju sa pokrajinsknim sekretarom za sport Danetom Bastom  - foto: V. Jankov

Rukovodioc kampa Nedžad Osmankač nije propustio priliku da se zahvali Pokrajinskom sekretarijatu za sport i Danetu Basti na razumevanjuza „resetovanje“ Odbojkaškog kampa, kao i gradu domaćinu na gostoprimstvu i sjajnim uslovima za rad, uz nadu da će sve prerasti u tradiciju. Njegov kolega Velibor Ivanovićapostrofira gostoprimstvo, odličan smeštaj i hranu, te veliku salu za rad i zatvoreni i otvoreni bazen za relaksaciju posle naporna dva treninga na dan. Posle ovakvih kampova dobija se jasnija slika generacije, koje treba pratiti i omogućiti im da stasaju u vrhunske sporiste.

- Iskoristili smo posetu pokrajinskog sekretara za omladinu i sport Daneta Baste da razgovaramo o daljim mogućnostima ulaganja u sportsku infrstrukturu naše opštine, iskren je član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizan Dana Mandić i dodaje. Domaćinstvo kampu ovakvog formata unapređuje sport i turizam u našoj opštini, a to je tema na koju stavljamo akcenat već duži niz godina. Jer, imamo optimalne preduslove za organizovanje priprema sportista, gotovo, svih kategorija i sportova. Sportski centar je okružen Tisom, Goranskim parkom i udaljen je samo stotinak metara od centra grada. Posle rekonstrukcije krova, rasvete, sanitarnih čvorova, olimpijskog bazena i postavljanje novog semafora, „kruna“ sadašnjeg ulaganja u infrastrukturu „hrama sportova“ bila bi klimatizacija sportske dvorane.

Trener u MOK Bečej Momčilo Momčićević je uključen u stručni rad kampa, pravi je domaćin kolegama, a radi sa dečacima, dok je a ponosan na Jefimiju Preradov iz bačkogradištanskog OK „Libero“, koja je izborila mesto u kampu.