XS
SM
MD
LG

Završen osmi humanitarni turnir u basketu "tri na tri"

Pobednička ekipa Memorijala "Slobodan Malešev Bobica" u Bečeju

Pobednik osmog bečejskog humanitarnog turnira u basketu "tri na tri", koji se od lane igra kao Memorijal "Slobodan Malešev Bobica", je zrenjaninska ekipa "Šašava družina by Zitros" (Filip Zoranović, Ivan Lekin, Danijel Krstić i Nenad Raškov), koja je u finalu rezultatom 2:0 (16:14, 16:13) savladala bečejsko - novobečejsku  ekipu "Findacija Ranko Žeravica" (Aleksandar Damjanović, Ivan Žeravica, Uroš Lazić i Teodor Čavić). U utakmici za treće mesto, novobečejska ekipa „Tisa Fish“ (Darko Koledin, Ivan Marić, Mihail Miladonović i Ninoslav Trivunac) pobedila je bečejsku ekipu „Naša kafanica“ sa 10:6.

- Turnir je okupio 17 ekipa iz Bečeja (10), Novog Bečeja (2) i po jedna iz Belegiša, Vrbasa, Zrenjanina, Novog Kneževca i Srborana. U prvoj fazi se igralo ligaški u četiri grupe. Pored „street basketa“, koji je protekao u dobrim igrama, pažnju brojnih gledalaca privuklo je i takmičenje u ubacivanju trojki, a epitetom pobednika okitio se Terodor Čavić. Tačnije, u finalu se našao sa Igorom Gakovićem i obojica su od mogućih 20 poena u finalu osvoji 14, pa su sa tri lopte razigravali. Čavić je ubacio dve, a Gaković jednu, saznali smo od sekretara KK Bečej Marka Vukovića.

Turnir su, inače, organizovali Kancelarija za mlade opštine Bečej u KK Bečej. Pored tri prvoplasirane ekipe i najboljeg „trojkaša“, organizatori su uručilijoš nekoliko priznanja. Tako je MVP turnira Danijel Krstić iz pobednike ekipe, priznanje kao najmlađi učesnik turnira dobio je Nikola Marić (15) iz ekipe „Volonteri KZM“, najstariji igrač je Siniša Švedić (49) iz ekipe „Srećko Šojić za predsednika – Beerabully“, koja je najstarija ekipa, najsimaptičniji igrač je Ivan Marić (Tisa Fish), najsimpatičnija ekipa „Fortuna“, a za fer – plej priznanje je domila ekipa „Knott Autoflex“.

Kako turnir ima humanitarni karakter, ove godine su sredstva od uplate kotizacije, nagradnih igara, prodaje majica sa logom tirnira i humanitarnih priloga namenjena za lečenje mladog Bačkogradištanca Alekse Prodanovića.

- Pored zadovoljtva odzivom ekipa, organizacijom tirnira i posetom sve tri večeri, ponosni smo na humanitarni deo, jer je prikupljeno 160.000 dinara, što je najveći iznos na dosadašnjim turnirima ovog formata, dodaje u ime Kancelarije za mlade Jovana Vukas. Bilo je i nagradnih igara za publiku, što je, takođe, naišlo da dobar prijem.