XS
SM
MD
LG

Kraljevački Metalac prvak Srbije

ŽRK Metalac iz Kraljeva prvak Srbije u konkurenciji pionirki

„Kraljevačka zvona zvone da pozdrave šampione“ orilo se sa tribina sportskog hrama na desnoj obali Ibra. Rukometašice kraljevačkog Metalca su, na domaćem terenu, osvojile titulu prvaka Srbije u pionirskoj konkurenciji i tako nastvile niz uspeha započet prošle godine osvajanjem šampionskog zvanja u predpionirskoj konkurenciji. Devojčice rođene 2007. godine i mlađe su pokazale ogroman talenat, pokazale veliko jedinstvo, srce, uložile su veliki rad da bi ostvarile veliki uspeh. A do njega nije bilo lako doći. U grupi je Metalac pobedio ekipu Beograda 19-18 (11-8) u meču u kome je do trijumfa došao u poslednjim sekundama. Potom je pobeđena ekipa Rume 23-11 (15-4) i Kraljevčanke su stigle do polufinala. Usledio je susret sa beogradskim Juniorom i nova tesna pobeda „lavica“ 19-18 (11-11) i tada je bilo jasno da je tim spreman za finale i da tu neće biti greške. Protiv ORK Beograda, koji je na šampionatu predstavljao najprijatnije iznenađenje, „lavice“ su dominirale, od prvog do poslednjeg minuta. Sve vreme su ble u vođstvu i bilo je jasno da će se kraj Ibra slaviti titula. Na kraju konačnih 15-11 (9-3) za Metalac i veliko slavlje u dvorani. Da uspeh Kraljevčanki bude potpun, potrudile su se Lena Andrić koja je proglašena za MVP šampionata, te Mia Đekić koja je ušla u idealnu sedmorku prvenstva.

Mia Đekić najbolji strelac finalne utakmice

Za ovo smo radile celu godinu. Marljivo smo se spremale, bilo je teško, ali nema lakog puta da bi ste stigli do titule prvaka. Sve devojke su dale sve do sebe, u svakoj odigranoj utamici. Trener je verovao u nas, bodrio nas, hrabrio i na kraju smo ostvarile postavljeni cilj. Hvala navijačima, bili su nam velika podrška i ovu titulu i njima posvećujemo – vidno uzbuđena naglasila je Teodora Leković, kapiten pionirke ekipe ŽRK Metalac.

Idealna sedmorka šampionata za pionirke u Kraljevu

Dok su kapitena „lavica“ drugarice ispolivale vodom, ništa manje uzbuđen nije bio ni strateg ekipe iz grada na Ibru.

Prošle godine smo u Adi postali šampioni u predpionirskom uzrastu. I tada sam rekao da je ova generacija igračica predodređena za pobede i medalje. Naporno su radile sve ovo vreme, mnogo toga se odrekle i na kraju se isplatilo osvajanjem šampionskog pehara i zlatnih medalja. Ovaj uspeh je veći jer je ostvaren u Kraljevu, pritisak je bio veliki da pobedimo kod kuće, zato neke igre u grupi nisu bile na nivou kvaliteta ovog tima, ali u finalu se pokazala snaga Metalca. Hvala i navijačima, nikada nismo imali ovakvu podršku, na krilima tog huka sa tribina smo stigli do šampionskog zvanja – kaže Aleksandar Nestorović, trener ŽRK Metalac.

Nije propustio strateg „lavica“ da naglasi kako će slavlje trajati samo jedan dan, jer sledi novi šampionat i nova obaveza.

Dogovor za titulu - trener Nestorović i mlade rukometašice ŽRK Metalac iz Kraljeva pred početak finalne utakmice

Za vikend igramo u Novom Sadu državni šampionat za igračice do 12 godina. Ubeđen sam da vredimo osvajanja još jedne medalje i odmah počinjemo pripreme. Želimo da dokažemo da se u Kraljevu i Metalcu ozbiljno radi sa mlađim kategorijama, na duže staze, da ćemo za par godina sa svojim snagama biti spremni za željeni rezultat i u seniorskoj konkurenciji – zaključio je Aleksandar Nestorović, trener ŽRK Metalac.

Na pomenutom šampionatu u „srpskoj Atini“, predpionirke Metalca će igrati u grupi sa ekipama Rume i Arene sa Novog Beograda.

REZULTATI UTAKMICA ZA KONAČAN PLASMAN

Za 11. mesto: Ruma-Umčari 13-22

Za 9. mesto: Krule (Sivac)-Rtanj (Boljevac) 18-27

Za 7. mesto: Medicinar (Šabac)-Mladi radnik (Radinac) 10-22

Za 5. mesto: Beograd-Sloven (Ruma) 15-18

Za 3. mesto: Junior (Beograd)-Halas Jožef (Ada) 26-17

FINALE: Metalac-ORK Beograd 15-11

KONAČAN PLASMAN: 1. Metalac 2. ORK Beograd 3. Junior 4. Halas Jožef 5. Sloven 6. Beograd 7. Mladi radnik 8. Medicinar 9. Rtanj 10. Krule 11. Umčari 12. Ruma

METALAC – ORK BEOGRAD 15 – 11 (9 – 3)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 500 Sudije: J. Koloski i V. Želeski (Jabuka) Isključenja: Metalac 6 minuta, ORK Beograd 4 minuta

METALAC: Supurović 1, Stanić 4, Sretović, Leković 1, Đekić 5, Đ. Antonijević, Nestorović 1, Vuković, Čukanović, S. Antonijević, Andrić 3, Đerković, Sazdić, Vlahović, Kostović, Stevanović Trener: A. Nestorović

ORK Beograd: Maćešić, T. Ćirović, Kesasi 1, Ilić 1, Vulović 1, Babović 3, Krezović 4, M. Ćirović, Bakalov 1, Popadić Trener: Ž. Janković