XS
SM
MD
LG

SteelSeries predstavio nove Aerox gejming miševe za esportiste

Foto: SteelSeries

Dizajn rupičastih miševa sve više dobija na popularnosti pa je Steelseries odlučio da dopuni svoju gamu proizvoda sa dva mainstream uređaja i jednim namenjenim pre svega MMO/MOBA igračima.

Rekli bismo buduća okosnica Aerox linije je model Aerox 5 koji dolazi u varijantama sa i bez kabla. Standardni Aerox 5 je miš za one koji žele vrhunske performanse, izuzetno laganog miša i nekoliko dodatnih dugmića na koje bi mogli da mapiraju svoje omiljene prečice. Njegova težina je samo 66 grama što ga čini jednim od najlakših miševa opšte namene na tržištu a to je postignuto komibnacijom saćastog dizajna i novih materijala. Ima čak 9 programabilnih dugmića kao i najjači True Move Air senzor sa čak 18.000 CPI rezolucijom. Tu su i najbolji PTFE klizači kao i Golden Micro IP54 prekidači za dva glavna tastera koji su sertifikovani na skoro pa neverovatnih 80 miliona klikova. Treba naglasiti i da je miš bez obzira na rupičasti dizajn određen po IP54 standardu da može izdržati polivanja vodom zahvaljujući AquaBarrier premazu preko komponenti unutra. Tu je naravno i RGB osvetljenje u tri zone ukoliko želite da miš lepo svetli.

Aerox 5 Wireless model ima sve iste mogućnosti kao i običan samo sve to radi i bez kabla. Naravno zbog baterije je težina nešto malo veća, ali je to i dalje vrlo skromnih 74 grama a moguće je sa jednim punjenjem se igrati čitavih 180 sati. Dodatno tu je i brzo punjenje pa će vam samo 15 minuta na kablu doneti više od 40 sati dodatno igranja. Miš se na računar povezuje preko Quantum Wireless 2.0 tehnologije ali i Bluetooth-a što znači da ga možete povezati i na više računara ili recimo laptop koji često nosite sa sobom.

Na vrhu game se nalazi Aerox 9 Wireless – miš za MOBA i MMO igre. On postoji samo u bežičnoj verziji, karakteristike su što se trajanja baterije i povezivanja tiče iste kao i kod Aerox 5 Wireless modela dok je težina nešto veća sa 89 grama, ali je to i dalje jako malo za bežični miš. Težini najviše doprinosi čak 12 dodatnih tastera sa strane, tačnije ispod desnog palca, koje možete programirati prema svom nahođenju.

Očekuje se da cene u Evropi budu 89.99 evra za Aerox 5, 149.99 evra za Aerox 5 Wireless i 159.99 evra za Aerox 9 Wireless.