XS
SM
MD
LG

Srbija povela, pa stala

Foto: UEFA.com

Futsal reprezentacija Portugala savladala je na otvaranju Evropskog prvenstva u futsalu u Nizozemskoj Srbiju sa 4:2 u 1. kolu grupe A.

Srbija je pred ovaj meč imala velikih problema sa igračkim kadrom, zbog povrede od ranije nema Miloša Stojkovića i Miloša Simića, a na listu povrijeđenih je dospio i Jovan Lazarević, najbolji igrač ove reprezentacije. On se nije potpuno oporavio, te je sa tribina gledao ovu utakmicu. Na sve to, pozitivan test na koronavirus je imao pred polazak u Nizozemsku Ninoslav Aleksić, a na testiranju u Nizozemskoj otpao je i Slobodan Rajčević zbog pozitivnog testa, a automatski i njegov cimer u sobi, Nikola Matijević. Uz to, još u prvom poluvremenu utakmice povrijedio se Kristijan Vasić, pa je on sa bolnom grimasom igrao finiš utakmice.

Takva Srbija je odlično krenula protiv aktuelnog prvaka evrope i svijeta. Već u 2. minuti kapiten Marko Pršić pogađa iz penala za 1:0, a onda i u sedmoj minuti isti igrač duplira prednost.

Djelovala je Srbija jako dobro na parketu, iako sa skraćenom rotacijom dugo je držala Portugalce bez nekih izrazitih šansi, a onda im poklanjaju prvi gol u 11. minuti kada Pauleta pogađa za 2:1. U 19. minuti je 2:2. Zicky Te je bio borben, izvukao je tu loptu pored dvojice srpskih igrača, dodao do Panyja Varele koji precizno i lijepo pogađa za 2:2.

U 25. minuti Portugal dolazi do preokreta. Ponovo je Zicky Te u glavnoj ulozi, dodaje do Tiaga Brita, a ovaj do Jesusa koji pogađa za 3:2, da bi tridesetak sekundi kasnije Tomas Paco pogodio za 4:2 i time u velikoj mjeri riješio ovaj susret.

Već umorna Srbija je potpuno klonula, nije više bilo nekog žara, ni agresivnosti u igri, pa je Portugal priveo utakmicu kraju i stigao do prve pobjede.

SRBIJA - PORTUGAL 2:4 (2:2)
Ziggo Dome, Amsterdam
Bez prisustva gledalaca
Sudije: Nikola Jelić (Hrvatska) i Chiara Perona (Italija)
Strijelci: 1:0 Pršić 2 (6m), 2:0 Pršić 7, 2:1 Pauleta 11, 2:2 Pany Varela 19, 2:3 Jesus 25, 2:4 Tomas Paco 26
Žuti kartoni: Erick (Portugal)

SRBIJA: Momčilović, Kocić, Rakić, Pršić, Stojčevski, Vulić, Vasić, Ramić, Tomić, Petrov, Milosavljević Selektor: Dejan Majes
PORTUGAL: Andre Sousa, Erick, Joao Matos, Bruno Coelho, Pany Varela, Bebe, Tomas Paco, Jesus, Fabio Cecilio, Zicky Te, Miguel Angelo, Tiago Brito, Pauleta  Selektor: Jorge Braz