XS
SM
MD
LG
15.01.2022 V. Jankov

Čajkini asovi i Fortuna sukur Metal u finalu

Zapažena poseta na polufinalnoj večeri - foto: V. Jankov

Stiglo se na korak do završetka bečejskog Božićno-novogodišnjeg turnira u malom fudbalu. Odigrane su polufinalne utakmice u obe uzrasne konkurencije, veteranskoj i seniorskoj, pa je jasno da će se za epitet pobedika turnira boriti bečejske ekipe. U konkurenciji veterana pobednika treba tražiti između Fortune i Kafe Fabrika, a kod seniora su „u igri“ Fortuna Sukur Metal i Čajkini asovi. Zanimljiv je podatak da su Čajkini asovi i na poslednjem zimskom turniru u gradu kraj Tise 2017. godine igrali u finalu, ali je od njih uspešnija bila temerinska ekipa Pet prijatelja (6:3). Sada su Čajkini asovi iskusniji, a da li je to dovoljno da iznenade novog rivala, ostaje da se vidi.

U polufinalu veterana Kafe Fabrika je rezultatom 4:2 (2:2) savladala subotičku ekipu Full Feel. Subotičani su bolje otvirili utakmici i već posle sedam minuta igre imali prednost od 2:0. Zoran Katić (2. minut) je postigao prvi, a Milan Ivanović (7.) drugi gol. Nije to obeshrabrilo Bečejce. Imenjaci su odradii posao kako treba. Prvo se ulisti strelaca upisao Igor Gavrić (9.), a onda i Igor Dražić (15.), pa se na odmor otišlo sa 2:2. U nastavku je sa dva gola zablistao donedavni kapiten bečejskog futsal prvoligaša Mita Kibiljski (23. i 38.), što je bilo dovoljno za prolaz u finale.

Iako se u drugoj polufinalnoj utakmici veterana između temerinske Gradine i bečejske Fortune sve vreme igralo vrlo žustro, golova nije bili i izgledalo je da će penali odlučiti ko će u finale. Međutim, tri minuta pre kraja Marko Bubanja (37.) je uspeo lopti da nađe put do mreže protivnika i svom timu izbori finale.

Dve polufinalne utakmice seniora opravdale su očekivanja gledalaca, kojima nije bilo žao što su ostali do kasno uveče na tribinama. Fortuna Sukur Metal predvođena Čedomirom Tomčićem nije dozvolila iznenađenje i zabeležila je pobedu od 3:0 (1:0)protiv vrlo dobrog sastava Knot Autofleks. Miloje Balabanović (6.) je otvorio seriju golova, Čedomir Tomčić (29.) nastavio, a Veselin Guberinić (40.) završio.

Najzad, Čajkini asovipredvođenis klupe Lazarom Dabižljevićem  savladali su Autoservis Kudrić iz Bačkog Gradišta sa 4:1 (2:0) i potvrdili rejting koji imaju na bečejskim turnirima.Igor Dražić (5.) je u ranoj fazi utakmice dao do znanja da su namerni da se plasiraju u finale, Žarko Kobiljski (15.) je do odlaska na odmor uvećao prednost. Nisu su predavali igrači ekipe Autoservis Kudrić i Zoran Spahić (35.) je uspeo da smanji rezultat.Međutim, brza kontra Bojana Ćuluma (37.) je vratila sve na staro, a Ognjen Đuričin (38.) je postigao pogodak za konačnih 4:1 i finale.

Pre poslednjeg 16. dana turnira, nije odmet istaći da je u konkurenciji veterana odigrano 30 utakmica i postignuto je 76 golova. Vodeći strelac sašest golova je Milan Ivanović (Full Feel). Istovremeno, u konkurenciji seniora na 124 utakmice postignuto je 354 gola. Na listi strelaca sa po 10 pogodaka vode Bratislav Jelić (Autoservis Kudrić) i Nenad Kudrić (Knot Autofeks).

Večerašnji program počinje u 17,40 utakmicom za treće mesto u pionirskoj konkurenciji (2008. godište) Gladijator Maksimus – Ives Parfemi, a u 18,15 je finale ove uzrasne kategorije BL Sportivo – Nadalj. Utakmica za treće mesto kadeta (2006. godište) između dve novobečejseke ekipe, Jedinstvo – Novi Bečej, počinje u 18,50, a finale iste uzrasne kategorije Gladijator Maksimus – Žicini asovi na programu je od 19,20. Finale veterana Fontanea- Kafe Fabrika je u 20,00. Utakmica za treće mesto seniora Knot Autofleks – Autoservis Kudrić na programu je od 21,00,  a seniorsko finale Fortuna Sukur Metač – Čajkini asovi u 22,00.