XS
SM
MD
LG
13.01.2022 V, Jankov

Finale pre finala

Eks-reprezentativac u futsalu Davor Popović između Bečejaca Ognjena Đuričina (10) i Vladana Vorgučina (5) - foto: V. Jankov

Bečejski božićno-novogodišnji turnir u malom fudbalu ulazi u samu završnicu. Odigrane su sve četvrtfinalne utakmice u veteranskoj i seniorskoj konkurenciji, sutra (petak) se igraju polufinala, a u subotu se sve završava utakmicama za konačan plasman.

Kada su čtvrtfinalne utakmice u pitanju, izdvajamo okršaj RTV (Novi Sad) – Čajkini asovi (Bečej). Viđena igra dostojna je finala. Novosađani su se pojačali eksreprezentativcem u futsalu Davorom Popovićem, a Bečejci su imali izuzetno raspoložen sastav, koji je na ovoj utakmici predvodio odlični Ognjen Đuričin. Počelo je po želji gledalaca. Uprvih osam minuta viđeno je, čak, pet golova. Najbrži gol na turniru postigao je Dragan Savin (1.), koji je u 23. sekundi matirao Gorana Lazića. Ognjen Đuričin (5.) je izjednačio, a minut kasnije Bojan Ćulum (6.) doveo Bečejce u vođstvo od 2:1. Igrač sa brojem 7 na dresu RTV-a Nemanja Bošković postigaoje je gol u sedmom minutu, a minut kasnija Marko Ćavija je doveo Novosađane u novo vođstvo od 3:2. Goleada se nije smirila doodlaska na odmor, jer je Bojan Lovre (17.) postigao gol za 3:3. I u nastavku se mreža brzo zatresla. Vladan Vorgučin (22.) je u drugom minutu savladao odličnog Ljubišu Markovića. Nastavilo se u žestokom ritmu sa obe strane, ali golova nije bilo. Novosađani su nagomilavali prekršaje, pa se Bečejci 37. minutu imali priliku da iz kaznenog udarca sa deset metara uvećaju prednost, ali je šut Ognjena Đuričina odbranio Ljubiša Marković. Međutim, nije mu to pošlo za rukom u poslednjem minutu, kada je šutirao Vladan Vorgučin (40.) i utakmica je završena rezultatom 5:3 za Čajkine asove.

Poslednji četvtfinalni okršaj veterana bio je lak posao za igrače Gradine (Temerin), koji su sa 5:1 (2:0) savladali srbobransku ekipu Laser Wash. Golove za pobedničku ekipu postigli su Nikola Šarenac (8.), Dejan Doroslovački (13. i 31.), Dragan Mandić (23.) i Milorad Ostojić (38.), a počasni pogodak za Srbobrance delo je Nenada Grbića.

Zanimljiva je bila i utakmica Knot Autofleks (Bečej) – Optika Zum (Kikinda). Razumljivo, kada su ove ekipe sastavljene od renomiranih fudbalera iz bečejskog, zrenjaninskog, kikindskog i subotičkog regiona. Marko Spahić (8.) je doveo Kikinđane u vođstvo, ali se Nenad Kudrić (22. i 29.) pobrinuo da pobedi bečejska ekipa i sa dva gola stigao je do „kote 12“ na golgeterskoj listi.

KMF Leteći Holanđanin iz Vrbasa zaigrao je u četvrtfinalu bez petorica standardnih, a trojicom novajlija, i pretrpeli su poraz od Autoservisa Kudrić (Bačko Gradište). Oto Barta (17.) je izuzetno atraktivnim golom načeo rivala, a Bratislav Jelić (24. i 29.) je sa svoja nova dva gola uvećao golgeterski saldo na 12 pogodaka. Gol za Vrbašane postigao je Lazar Radanović (31.).

Najzad, bečejska ekipa Fortuna Sukur Metal sastavljena, uglavnom, od Novosađana, lako je izašla na kraj sa mladim Temerncima 3:0 (1:0), jer u sastavu Autoservis Obradović nije igralo nekoliko igrača zbog povreda. Strelci za pobednički ekipu bili su Čedomir Tomčić (10. i 36.) i Nikola Tomić 23.).

Sutrašnji program počinje u 16,15 nastupom pionira 2008. godištai mlađih, od 18,15 igraju veterani Full Feel (Subotica) – Kafe Fabrika (Bečej), od 19 sati na terenu će biti kadeti 2006. godišta, veterani Gradina (Temerin) – Fortuna (Bečej) će igrati od 20,00. Najzad, seniorska polufinala igraju se od 21,00 Čajkini asovi (Bečej) – Autoservis Kudrić (Bačko Gradište), odnosno od 21,50 Knot Autofleks (Bečej) – Fortuna Sukur Metal (Bečej).

Eksreprezentativac u futsalu Davor Popović između Bečejaca Ognjena Đuričina (10) i Vladana Vorgučina (5) - foto: V. Jankov