XS
SM
MD
LG
10.01.2022 V. Jankov

Počinju eliminacione borbe na Božićno-novogodišnjem turniru u malom fidbalu

Dvojica su "poletela", ostali stoje, a lopte nema - foto: V. Jankov

Završena je grupna faza takmičenja na Božićno-novogodišnjem tirniru u malom fudbalu i od večeras će se u obe konkurencije, veteranskoj i seniorskoj, igrati eliminacione utakmice. Znači, nema više kalkulisanja, jer svaki poraz znači preseljenje sa parketa na tribine. Sinoćni program je počeo neslavno. Pored dve najavljene utakmice službenim rezultatom, Fortuna Sukur Metal – RTV 0:3 i Mistik laminati – Agromaus 0:3, i prva po programu, Bačko Gradište - Baron restoran i bar, završena za stolom, a ne na parketu. Ekipa Barona nije došla na utakmicu i Gradištaci su uknjižili tri boda (3:0 PFF).

Međutim, nisu Gradištanci ostali bez utakmice, jer im je preostao okršaj za temeriskom ekipom Papa Pub. Pogotkom Dragoljuba Vasića (10. minut) povelo je Bačko Gradište i sa tim rezultatom otišlo se na odmor. U nastavku su Temerinci podesili nišanske sprave i golovima Dominika Ileša (16.), Roberta Ileša (20.) i Lehela Đurakia (21.) pobedili sa 3:1. Autoservis Obradović (Temerin) je pobedom minimalnim rezultatom protiv Agromausa (Nadalj) osvojio tri boda za prvo mesto u grupi B, a strelac jedinog gola bio je Nemanja Kantardžić (11.).

A onda su odigrane tri utakmice iz grupe A u kojima je sa dve pobede profitirala ekipa Knot Autofleks i stigla do „kote 1“ u grupi. Prvo su snagu odmerili Vrebalov Agrar (Novi Bečej) – Autoservis Kudrić (Bačko Gradište) 1:5 (0:3). Dvostruki strelac za pobedničku ekipu bio je Bratislav Jelić (2. i 11.), a po jedan gol dali su Aleksandar Dražić (8.), Ivan Crnjin (19.) i Vukosav Kobiljski (20.), a počasni gol za Novobečejce postigao je Marko Matić (25.).

U drugoj utakmici večeri Vrebalov Agrar je izgubio od Knot Autofleksa rezultatom 1:2 (1:0). Golom Branislava Koledina (9.) poveli su Novobečejci, a već u prvom minutu nastavka Miodrag Pelengić (16.) je anulirao vođstvo, a Stefan Živanov (27.) je postavio konačan rezultat. Potom je Knot Autofleks zabeležio pobedu 5:3 (1:0) protiv ekipe Autoservis Kudić i u daljem takmičenju startuje sa pozicije broj 1 iz grupe A. U ovoj utakmici briljirao je Nenad Kudrić (4, 23, 25. i 30.) sa pokerom golova, a preostali je postigao Žarko Matić (19.), dok su strelci za Autoservis Kudrić bili Uroš Topić (23.) i Aleksandar Dražić (28. i 29.). Najzad, u poslednjoj utakmici grupne faze takmičenja, KMF Leteći Holanđanin (Vrbas) savladao je Malu naoblaku rezultatom 3:1 (2:0) i nastavlja trku sa prve pozicije iz grupe D. Golove su postigli Nemanja Muminović (2.), Stefan Marojević (4.) i Lazar Radanović (24.), a jedini gol za Malu naoblaku delo je Nikole Kovačeva (25.). Posle 11 dana igranja na turniru, završena je grupna faza takmičenja.

U konkurenciji veterana odigrane su 24 utakmice i postignuta su 43 gola, a u konkurenciji seniora na 110 utakmica 271 gol, od kojih 262 na terenu i devet za stolom, jer su tri utakmice okončane službenim rezultatima 3:0. Veterani su već počeli sa eliminacijama. U prvoj utakmici četvrtfinala Fortuna je pobedila NK Automobili (Bačko Petrovo Selo) rezultatom 5:3 (1:2). Predstoje okršaji Gradina (Temerin) – Laser Wash (Srbobran), Gladijator Maksimus – Kafe Fabrika i FK Vojvodina (Bačko Gradište) – Full Feel (Subotica).

Kada su seniori u pitanju, evo parova osmine finala. Sa jedne strane „kostura“ su Knot Autofleks – Bačko Gradište, Optika Zum (Kikinda) – Mistik laminati, Autoservis Obradović (Temerin) – Mala naoblaka i Bombata Fast Fud (Bačko Petrovo Selo) - Fortuna Sukur Metal, a sa druge RTV (Novi Sad) – Vrebalov Agrar (Novi Bečej), Agromaus (Nadalj) – Čajkini asovi, KMF Leteći Holađanin (Vrbas) – SN Stafanov (Stajićevo) i Autoservis Kudrić (Bačko Gradište) – Papa Pub (Temerin).

Evo programa večerašnjih utakmica. U konkurenciji veterana: 17, 15 Gladijator Maksimus – Kafe Fabrika, 18,10 Full Feel (Subotica) – FK Vojvodina (Bačko Gradište), a u konkurenciji seniora 19,00 RTV (Novi Sad) – Vrebalov Agrar (Novi Bečej), 19,55 Autoservis Kudrić (Bačko Gradište) – Papa Pub (Temerin) i 20,35 Autoservis Obradović (Temerin) – Mala naoblaka. Dodajmo da se sada utakmice igraju dva puta po 20 minuta.

V. Jankov