XS
SM
MD
LG

Novi korona protokol na Evru

Proteklih dana se u mnogim rukometnim reprezentacijama pojavio problem sa koronavirusom, zbog čega je EHF prinuđen mijenjati pravila vezana za nastupe igrača na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Rukometni Euro počinje 13. januara, a Handball-Planet prenosi da je EHF promijeniti pravilo od 14 dana izolacije nakon pozitivnog i dva uzastopna negativna testa. 

Tako će po novom pravilu igrač steći pravo nastupa na Euru nakon 5 dana izolacije i dva uzastopna negativna testa. 

Odluka još nije zvanično potvrđena, ali očekuje se da bude jer čelni ljudi Evropske rukometne federacije prinuđeni su promijeniti nešto kako bi se zadržala regularnost takmičenja i određeni kvalitet reprezentacija. 

Podsjetimo da je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine narednih nekoliko dana trebala učestvovati na pripremnom turniru Kroacija  kup u Hrvatskoj gdje je imala zakazane utakmice protiv Hrvatske i Rusije. 

Ipak, antigensko testiranje po dolasku u Osijek pokazalo je da je nekoliko članova bh. tima zaraženo, zbog čega su Zmajevi bili primorani vratiti se u Sarajevo. 

Bh. rukometaši su na Evropskom prvenstvu smješteni u grupu sa Švedskom, Španijom i Češkom, a ostaje da se vidi kako će preostalih sedam dana do početka Eura iskoristiti za pripreme