XS
SM
MD
LG

Sportska 2021. godina u opštini Aranđelovac

Velika ulaganja od strane lokalne samouprave su dala lepe rezultate u oblasti sporta u Aranđelovačkoj opštini. Tekuću 2021. godinu je svakako obeležila karatistkinja Jovana Preković koja je osvojila olimpijsko zlato, a na to je nadovezala i titulu svetske šampionke. To nije samo rezultat za ponos grada Aranđelovca nego i čitave Srbije.
Takođe dva superligaša iz grada pod Bukuljom, koji slovi za grad rukometa i ove godine nižu uspehe. Rukometašice Bekament Bukovičke banje se već godinama bore za titulu, a ove jeseni su dogurale do osmine finala EHF Kupa Evrope, gde će im protivnice biti tim iz Holandije. Veliki uspeh je ostvario i sastav Šamota plasiravši se u play-off Arkus lige, tako da su brige oko opstanka iza njih, što daje mogućnost da se mlađe snage više uključe u takmičarski pogon.
Odbojkaši Šumadije su prevazišli očekivanja, trenutno se nalaze na čelu Prve ˝B˝ lige sa izglednim šansama da se na kraju sezone plasiraju u viši rang takmičenja. Svi ti klubovi uključujući i ženski odbojkaški klub Šumadija, karate klub Aranđelovac, kao i košarkaške klubove Šumadija i Stars, poklanjaju veliku pažnju u radu sa mlađim kategorijama, što je od krucijalnog značaja za budućnost sporta u Aranđelovcu.