XS
SM
MD
LG

PlayCon Winter je stigao! Saznajte aktuelna dešavanja sa domaće gejming scene

Foto: Play!

Još samo dva dana je ostalo do najnovijeg izdanja regionalne gejming konferencije PlayCon Winter na kojoj vas očekuje preko 25 govornika, preko 20 zanimljivih predavanja, panela, intervjua i diskusija.

Beograd, 25.11.2021 – PlayCon Winter 2021, regionalni skup gejming zajednice održaće se ovog vikenda 27. i 28. Novembra online putem Play! Youtube kanala. Prisustvo na skupu je potpuno besplatno oba dana i sva predavanja ćete moći pratiti od 12 časova pa do kasno popodne.

PlayCon u dva dana vikenda donosi bogat program, predavanja, brojne zanimljivosti i onlajn panele. Veterani gejming sveta sa ovih prostora će podeliti svoja iskustva vezana za stvaranje video igara, otkriće bitne savete za početak rada na video igri, a biće otkriveni i neki novi detalji vezani za popularne naslove sa ovih prostora, kao što su Scorn i Going Medieval. Viktor Popović iz studija Funcom će govoriti o svom globalnom iskustvu i lekcijama koje je stekao radom u gejming industriji preko grane.

Pobednici prošlogodišnjeg indie programa će na PlayCon Winter biti u ulozi predavača i otkriće kako projekat Sol Invictus stoji godinu dana kasnije. A saznaćete nešto više i o prvoj PlayCon besplatnoj školi programiranja za učenike 7. i 8. razreda koja se organizuje narednih nedelja. Tu je nezaobilazno takmičenje indie developera koje će pobedniku doneti nagradu od 5000$ za dalji razvoj projekta. Svi detalji i pravila oko proglašenja pobednika biće izneti na konferenciji.

U nastavku se nalazi finalni raspored predavanja i panela. 

Organizator Play!, koji stoji iza digitalnog mesečnika Play!Zine, sprema još iznenađenja i objava vezanih za PlayCon u narednim nedeljama. Pratite zvanični sajt, kao i naše FacebookInstagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju.

PlayCon Winter Program Subota 27.11.

Foto: Play!

PlayCon Winter Program Nedelja 28.11.

Foto: Play!

Izvor: Play!