XS
SM
MD
LG

Vukadinović: Oštećeni smo na više utakmica, ne možemo ćutati

Dragoljub Vukadinović, FK Metalac - foto: Ivica Milošević

Povodom odluka pojedinih arbitara, njihovog načina korišćenja i tumačenja VAR-sistema na superligaškim utakmicama Metalca u dosadašnjem toku prvenstva, oglasili su se prvi čovek kluba, Dragoljub Vukadinović, kao i sportski direktor Bojan Leontijević.

- Nisam zadovoljan suđenjem u jesenjem delu prvenstva. Tu su sudije koje su u FIFI-i, koje sude perfektno, ali ima drugih sudija, koje sude tako što daju veliku prednost našim rivalima, - obrazlaže najpre Vukadinović. - Nisam zadovojan ni kako se upotrebljava VAR. Na njemu proveravaju ono što oni žele da provere i na način kako oni žele da vide ishod situacije. Imamo više utakmica na kojima smo oštećeni. Ne govorim samo o poslednjem, već i o mečevima pre toga, gde nam nije suđen penal jer se VAR nije gledao, dok imamo utakmica gde se dosudi penal, pa se posle ispostavi da ga nije bilo. Smatram zato da i odluke pomoću VAR-a moraju da budu objektivnije, ako ga već imamo, da se gledaju sve sporne stvari, a ne selektivno. Na primer, negde se gleda da li je celo telo u ofsajdu, negde da li je samo glava u ofstajdu, nekad samo da li je koleno sporno. Mislim da je sve to prevršilo svaku meru. Dakle, moraju se imati isti aršini, a ne da se sudi po neujednačenim kriterijumima. Razumemo da je VAR nedavno uveden, ali je prošlo više nego dovoljno vremena za prilagođavanje i moramo se okrenuti objektivnijem suđenju. Takođe, apsurdno bi bilo kritikovati našeg šefa stručnog štaba samo zato što je javno rekao nešto što su svi videli. Ali ako već niko nije izuzet od kritike, dozvolite i nama da kažemo kako gledamo na neke stvari, jer mi moramo reći ono što je očigledno, ne možemo ćutati - poručio je Vukadaninović.

Sportski direktor Metalca, Bojan Leontijević, istim povodom je izjavio:

- Nakon 13 odigranih kola i racionalno sagledane situacije u kojoj se nalazimo, utisak je da smo na putu kojim smo i želeli da idemo. Da li smo zadovoljni osvojenim brojem bodova? Naravno da nismo, verovali smo da će ih biti više, što je prirodno, ali imamo mnogo toga što nas dugoročno uverava da ćemo bodove tek osvajati. Žarko Lazetić sa svojim stručnim štabom radi jako dobar posao, zajedno smo preuzeli rizik igranja sa ubedljivo najmlađim timom, možda čak i u celoj Evropi, i bili svesni oscilacija koje će nas pratiti. Svi smo bili pametni i uspešni kada smo prošle godine vezali 9 utakmica bez poraza, sada smo čak i iskusniji, prema tome, prevazići ćemo teške trenutke zajedno i radovati se novim pobedama. Tim nam je sastavljen od fudbalera koji su i dalje u fazi razvoja, veliki broj njih ozbiljno je skrenuo pažnju na sebe, što potvrđuje sve veći broj poziva za nacionalne selekcije koje za njih dobijamo. Imam puno iskustva u trenerskom poslu, edukaciji trenera takođe, dajem sebi za pravo da konstatujem: Žarko je jedan od najperspektivnijih trenera koji se u poslednje vreme pojavio na našim prostorima. On je ozbiljan čovek, koji se odgovorno bavi svojim poslom i sa kojim se kao klub ponosimo. Zajedno smo selektirali igrače, donosili odluke, odgovorno tvrdim da Metalac neće strepeti za Supeligaški status. Jednostavno, puno je razloga koji ukazuju na takav zaključak. Predstoji nam jako bitan period takmičenja, uradićemo najviše da iz tima izvučemo najbolje, igrači su svesni situacije u kojoj se nalazimo, nemam dilemu, svi zajedno ponašamo se na način, kao što je Jung rekao, „nismo ono sto nam se dogodilo, mi smo ono sto smo odlučili biti“ - istakao je Leontijević.


Vojvodina : Spartak ŽK
Mladost : Napredak
Crvena zvezda : Radnik
Radnički 1923 : TSC
Radnički (N) : Čukarički
Kolubara : Proleter
Metalac : Partizan
Novi Pazar : Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 19 17 2 0 53
2 Crvena zvezda 19 16 2 1 50
3 Čukarički 19 9 7 3 34
4 Vojvodina 19 8 5 6 29
5 Napredak 19 8 3 8 27
6 Radnički (N) 19 6 8 5 26
7 Voždovac 19 7 4 8 25
8 Spartak ŽK 19 6 6 7 24
9 Proleter 19 7 3 9 24
10 TSC 19 6 5 8 23
11 Radnik 19 4 8 7 20
12 Kolubara 19 6 2 11 20
13 Mladost 19 5 3 11 18
14 Metalac 19 4 4 11 16
15 Radnički 1923 19 4 4 11 16
16 Novi Pazar 19 3 6 10 15