XS
SM
MD
LG

Rukometašice Srbije otputovale na Island

Reprezentacija Srbije - foto: RSS

Trijumf protiv Turske je arhiviran, a selekciju Srbije očekuje nova utakmica u kvalifikacijama za EHF EURO 2022. Naše rukometašice su krenule put Islanda gde se u nedelju, 10. oktobra od 18.00 časova sastaju sa domaćinom u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Island je u prvom kolu na gostujućem terenu pretrpeo poraz od Švedske 30:17 (14:5). Podmlađena selekcija Srbije je tokom kratkog perioda na okupu koristila svaki trenutak kako bi se što pre i što bolje uigrala. Ohrabrene prvom utakmicom u dobroj atmosferi putuju na Island gde će dati sve od sebe da se domognu još jedne pobede. 

Članice nacionalnog tima - Željka Nikolić, Kristina Liščević i Marija Jovanović osvrnule su se na utakmicu u Zrenjaninu i analizirale narednog protivnika. 

 Željka Nikolić

- Najbitnije je da smo pobedili, upisali prva dva boda i da smo tom pobedom počeli kvalifikacije. Što se samo utakmice tiče, bilo je i dobrih stvari, ali ima stvari i koje treba da ispravimo. Koristimo svaki trenutak da se pripremimo što bolje za narednu utakmicu. Na treningu smo radili na detaljima koji treba da budu bolji, jer očekuje nas meč protiv Islanda koji će sigurno biti teži, rekla je Željka Nikolić i osvrnula se na selekciju Islanda:

- Juče smo zajedno pogledali utakmicu koju su igrale protiv Švedske. Island je kvalitetniji protivnik od reprezentacije Turske, pogotovo kada igraju na svom terenu. Fizički su jače, bolje su u duelima 1 na 1, fizički spremnije, tako da će utakmica biti dosta teža. Danas nas očekuje jako dug put, a sutra ćemo imati vremena da se odmorimo i spremimo za utakmicu na najbolji mogući način. Cilj je da se upišu nova dva boda i da rasterećenije dočekamo dvomeč sa Švedskom.

Kristina Liščević

- S obzirom na to da smo poprilično kratko u ovom novijem sastavu, selektor Bregar je svima dao priliku i pokazali su svi da mogu da odigraju određenu minutažu i doprinesu pobedi. Ja sam lično zadovoljna koliko su se dale devojke, koliko je svaka doprinela i naravno, zadovoljna sam rezultatom. Istina je da je Turska slabiji protivnik, ali utakmica je bila dobra za uigravanje, smatra Kristina Liščević i ističe značaj podrške sa tribina u Zrenjaninu:

- Posle dužeg perioda bez publike, pogotovo u Rumuniji gde nije bilo dozvoljeno nikome da prisustvuje utakmicama, ovo je zaista bilo fenomenalno. Vratili smo se u neku staru atmosferu. Bilo je lepo proslaviti svaki potez i gol i podići ruke u znak radovanja, a da te neko i sa tribina podržava. Baš je bilo lepo.

Sledeći protivnik u kvalifikacijama je Island

- Definitivno su bolja ekipa od Turske, ali radili smo juče i danas na nekim njihovim akcijama i kvalitetima, kao i na taktici. Iskreno se nadam da ćemo biti spremni za utakmicu i da uradimo sve onako kako smo zamislili. Priželjkujem novu pobedu, to nam je uvek cilj.

Marija Jovanović

- Zahvalila bih se pre svega publici zato što je bila divna. Utisci su pozitivni jer smo ostvarile ubedljivu pobedu. Iskustvo je bilo na našoj strani. Mislim da možemo da možemo da prikažemo još bolju igru u sledećoj utakmici u nedelju.

Marija Jovanović, koja se letos obrela u islandskom rukometu, istakla je kvalitete našeg narednog rivala:

- Island je poznat po tome da igra dobro na domaćem terenu, ali su veoma mlada ekipa i iskustvo nekih starijih igračica u našoj reprezentaciji može doneti pobedu. Sa brzom igrom i sa dobrom igrom u odbrani možemo trijumfovati po drugi put. Island ima veoma dobre šutere i jake bekove, visoke su, snažne sa dobrim šutem. Mislim da to možemo rešiti jer i mi imamo veoma visoku reprezentaciju. Svaka trojka i četvorka u našoj reprezentaciji je veoma visoka, tako da to njihovo najjače oružje možemo sprečiti. Takođe, mislim da smo brže od njih i sa takvom ekipom mora da se igra brza kontra i brzi centar i mislim da ćemo na taj način steći prednost i ostvariti pobedu, zaključila je Jovanović.

Na Island su otputovale i za sastav će konkurisati sledeće rukometašice: golmani Jovana Risović i Kristina Graovac, leva krila Dijana Radojević i Aleksandra Stamenić, pivoti Jovana Milojević i Marija Petrović, desna krila Željka Nikolić i Ana Kojić, bekovi Jovana Stoiljković, Marija Jovanović, Bojana Milić, Jovana Kovačević, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Anđela Janjušević i Marina Dmitrović.  

Utakmica Island - Srbija na programu je u nedelju, 10. oktobra 2021. godine od 18.00 časova. Direktan prenos utakmice možete pratiti na kanalima RTS 2 i Arena sport 3, kao i na EHF TV.

Izvor: RSS