XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja kompletirali ekipu za novu prvoligašku sezonu

Dogovor Bečejaca pre početka treninga tokom priprema za novu sezonu - foto: V. Jankov

Iako vredno rade od početka avgusta, povratnik u prvoligaški A karavan, PVK Bečej, je tek minulog vikenda kompletirao ekipu za novu sezonu, koja startuje 9. oktobra. U pauzi između dve sezone došlo je do određenih promena. Posle odlazaka i dolazaka, licenciran je 21 igrač.

- Bićemo najmlađa ekipa u ligi, ali se nadam ne i najlošija, započinje raport trener Bečejaca Goran Krstonošić. Imamo dvojicu iskusnijih igrača, kapitena Nikolu Jovića i povratnika Vladimira Cvetića, ostali su golobradi mladići od 2003. do 2007. godišta. Raduje me zdrava saradnja sa novosadskim superligašem Vojvodinom, koja nam je ustupila na dvojnu registraciju trojicu „junoša“. Sedamnaestogodišnjaci Janko Dobrić, Aleksa Tanasković i Dražen Trapara igraćeza omladinsku selekciju Vojvodine, a za nas u seniorskoj konkurenciji. Imamo novi golmanski par. Vratili smo Rusa Aleksandra Murašova, a stigao je i mladi Novosađanin Petar Rkman (15). Rus Dmitrij Savčenko (18) je došao da uči vaterpolo i ako pokaže kvalitet dobiće priliku da igra. Vratio se posle godinu dana apstinencije Stevan Dobožanov, a iz Novog Beograda se vratio mladi Boris Popov (16).

Iz sastava koji je izborio povratak u prvoligašku A konkurenciji izostaće četvorica. Igračku karijeru je završio Zoran Perić, golman Žolt Bušić je prešao u kikindski ŽAK, a drugi čuvar mreže Marko Antanasovje nedolaskom na treninge sam sebe eliminisao, dok je Nikola Krstonošić nastavio školovanje u SAD.

- Sa Nikolom je specifična situacija. On je i dalje naš igrač, ali će nam malo biti od koristi. Tokom zimskog raspusta u decembru i januaru. U ostalom vremenu trenira i igra za univerzitetsku ekipu Selen iz Zapadne Virdžinije, gde studira, pojašnjava Goran Krstonošić.

Minulog vikenda je iskorišćeno prisustvo nekoliko ekipa u Bečeju i odigran je mini turnir.

- Izgubili smo od superligaša Zemuna, te A prvoligaša Valjeva i Mladosti iz Pančeva, ali su me momci prijatno iznenadili borbenošću i prikazanom igrom. Sada smo kompletirani i predstoje nam dve nedelje rada do starta sezone. Imajući u vidu raspored, moći ćemo još dve nedelje da jurimo formu, jer su rivali prve dve utakmice, Stari grad i Banjica, apsolutni favoriti, a nama je važna treća utakmica u Kruševcu sa Rasinom. Jer, borbu za opstanak vodićemo sa beogradskom Palilulom, Kruševljanima i Pančevcima, zaključuje Goran Krstonošić.

Poslednjeplasirana ekipa će direktno ispasti u Prvu B ligu, a pretposlednja će igrati baraž sa drugoplasiranom iz Prve B lige i ko pobedi biće A prvoligaš. Istovremeno, prvak direktno stiče pravo igranja u Super ligi Srbije, a drugoplasirana ekipa će igrati baraž sa pretposlednjom u superligaškoj konkurenciji.

Evo i spiska licenciranih igrača PVK Bečej za narednu sezonu Prve A lige Srbije. Golmani su Aleksandar Murašov i Petar Rkman, a igrači su: Luka Bošković, Nebojša Velimirov, Stevan Dobožanov, Janko Dobrić, Marko Ićitović, Nikola Jović, Filip i Uroš Kovačev, Nikola Krstonošić, Vladimir Kuprešak, Aleksa Pantić, Boris Popov, Dmitrij Savčenko, Ivan Sirotanović, Marko Stanivuk, Aleksa Tanasković, Dražen Trapara, Aleksa Tucakov i Vladimir Cvetić. Šef stručnog štaba je Goran Krstonošić, a trener je Dejan Jovanović.


18 .kolo Prva A liga
Bečej 8 : 8 Beograd
Mladost 5 : 26 Banjica
NBG Vukovi 16 : 8 Taš
Rasina 8 : 22 Valjevo
Stari Grad 18 : 8 Palilula
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 NBG Vukovi 18 17 0 1 51
2 Valjevo 18 17 0 1 51
3 Banjica 18 13 1 4 40
4 Taš 18 10 1 7 31
5 Stari Grad 18 8 1 9 25
6 Beograd 18 7 1 10 22
7 Mladost 18 7 0 11 21
8 Bečej 18 4 2 12 14
9 Rasina 18 3 2 13 11
10 Palilula 18 0 0 18 0