XS
SM
MD
LG

Može li OFK Bečej 1918 nastaviti seriju, "romantičari" minimalcem u Crljenima zadržali čelnu poziciju,"ere" na ispitu pored Morave, Popovčani dočekuju u nedelju GFK Dubočicu

U okviru šestog kola Srpske lige, Zapad, sutra je na programu derbi u Požegi gde će lider ugostiti Mačvu1929. Domaćin je uhvatio zalet, vezali su dve pobede, i imaju veliki adut u pristiglom Ćirkovića iz Radničkog (Kragujevac). Real iz Podunavca je tipična domaća ekipa i u Podunavcima bliži su pobedi od Rađevca, kod kojih je euforija splasnjla i bolje igre su pružali na startu. Posle odličnih rezultata Smedereva 1924 proteklong proleća i dobrog starta u tekućem prvenstvu, neočekivano je došlo do razlaza sa uspešnim stručnjakom Draganom Stevanović. Ništa neobično za srpski fudbal u nedelji kada je nekoliko trenera napustilo "užarenu" klupu pored tetena. Nije poznat naslednik Stevanovića, ili jeste, tek favoriti su u duelu sa povratnikom iz Rabrova. Mladi radnik je veliki favorit protiv skromnog sastava Budućnosti iz Arilja. Najprojatnije iznenađenje od novajlija, Sloga iz Bajine Bašte, jedan od vodeće trojke, dočekuje Sušicu i bliži su pobedi sa adutima Đorđevićem  i Tešićem. U Kraljevu se očekuje neizvestan duel između bledog domaćina i Ubljana, ekipe u usponu. Sloga je tek u prošlom kolu osvojila prvi bod, pojačani bliži su pobedi. Drugi derbi igra se u Čačku, između mladog sastava Borca 1926 i vodeće GFK Slobode. Gosti imaju iskusniji tim sa Garićem, Arsenijevićem, Milićićem i ostalima i to može da odluči derbi. U Raškoj Trepča će ugostiti iskusnu ekipu Takova. Mitrovčani su u prošlom kolu osvojili prvi bod, doduše neke utakmice su nesrećno izgubili, i očekuje nas tvrda i neizvesna utakmica. 

Na tabeli Srpske lige, Vojvodina, izdvojio se OFK Bečej 1918, koji je do utakmice u Sakulama nanizao četiri pobede. Sutra ih očekuje još jedan derbi i odmeravanje snage sa OFK Vršcem. Domaćin je prava takmičarska ekipa, sa nekoliko kvalitetnih pojedinaca, sa kojima uspešno radi trener Branko Savić. Goste ne treba unapred otpisivati, nisu počeli dobro, ali imaju tim za visoke domete. Drugoplasirani Feniks 1995 je bliži pobedi u Zrenjaninu od mladog sastava Radničkog, pogotovu posle trijumfa u duelu sa Vrščanima. U Pančevu se sastaju klubovi velike tradicije, Dinamo 1945 i Radnički, koji sa po četiri boda dele 13 i 14 poziciju. Domaćin igra po principu toplo-hladno i trener Andrejić pokušava da homogenizuje sastav i ulije mu više samopouzdanja. Somborci se sporo bude i još su daleko od željene pozicije. Stari grad je napustio trener Triva Ilić, očigledno je bilo teško formirati tim od bivših omladinaca, bez dovoljno iskustva. Očekuje ih znatno iskusniji i kvalitetniji tim 1. maja iz Rume. Jedinstvo ima mladu ekipu koja ne igra u kontinuitetu i biće teško da protiv Hajdika 1912 ponove igru iz duela sa Borcem iz Sakula. I jednim i drugima su preko potrebni bodovi. U nedelju su na programu tri utakmice. U Adorjanu snage će odmeriti mlad tim Tise i iskusan i kvalitetan sastav Tekstilaca. Domaćin posteno dolazi do igre, pruža bolje partije, samo da li će to biti dovoljno za pobedu. Najprijatnije iznenađenje na startu prvenstva, novajlija iz Šajkaša ima veoma iskusan tim koji kroz mečeve dolazi do fizičke pripreme i neophodne doze samopouzdanja. Protivnik iz Novih Banovaca igra sve bolje, peti su i, po pravilu na njihovim utakmicama pada dosta golova. Borac iz Sakula ne sme dozvoliti luksuz da gubi bodove od slabijih rivala. Prvi su zaustavili zahuktale Bečejce i prednost domaćeg terena trebalo bi da iskoriste. Biće jači za bonusa Markovića i Šiškova. 

Šesto kolo na Istoku biće u znaku nekoliko ligaških  i lokalnih derbija. Drugoplasirani Trayal dočekuje mlad sastav GFK Jagodine i ne odriče se uloge favorita. Iza dobrih rezultata stoji dobar rad i kvalitetan tim, tako da su bliži osvajanju tri boda. Meševo dočekuje kvalitetnu Vlasinu i ne sme da podbacili. Radi se o fino upakovanoj fudbalskoj priči, velika su očekivanja od novajlije pogotovu od navijača koji znaju da naprave brazilsku atmosferu. U Leskovcu je na programu duel neuspešne domaće Sloge i najprijatnije iznenađenja prvenstva Brzog broda, kome pre početka nisu davane velike šanse. Sloga kao da je digla ruke od ozbiljnije borbe, za razliku od gostoju iz niškog predgrađa koji se i dalje pojačavaju. Radnički je u Pirotu favorit protiv Jedinstva koje prolazi kroz turbulentni period i to se odrazilo na rezulrate. Piroćanci ukoliko žele da ostanu u vrhu ne smeju se kockati kao u Knjaževcu. U Negotinu se igra lokalni derbi i Timočanin stiže kao blagi favorit. Knjaževčani na krilima pobede nad Piroćancima i sa iskusnim Stojkovićem pokušaće da spreče prvu radost domaćina. Nedeljni program obeležiće derbi vodeće Budućnosti i GFK Dubočice. Mladi golman Stevanović punih 450 minuta nije savladan i bar na papiru nalaze se u nešto boljem momentu. I gosti iz Leskovca imaju svoje adute, golgetera Savića i bivšeg igrača Budućnosti Stojkovića i još nekoliko poznatih imena. Popovčani će biti jači za povratak strelca Ikića. Pčinja je u lošoj seriji, i nekada je teren u Trgovištu bio neosvojiva tvrđava.  Ponovo će biti na iskušenjima protiv komšija iz Vranja. Rembas odlazi u Svilajnac gez velikih pretenzija. Zna se da u Svilajncu vlada dobra atmosfera, ljubazni domaćin i odIičan teren, tako da se gosti uvek vraćaju sa  sa pozitivnim utiscima.

Beogradski srpskoligaši tradicionalno prvi izlaze na teren. Danas su na programu bila dva duela. Studentski grad ugostio Zvezdaru na Adi Ciganliji i  slavio rezultatom 2:0, golovima Arsovića i rezerviste Miloševića u drugom poluvremenu. 

Lider sa Karaburme gostovao je u Crljenima i zabeležio prema očekivanjima minimalnu pobedu, dovoljno za ostanak na čelnoj poziciji. Zemun su dva poraza prilično uzdrmala i sutra gostuju u baričkoj Koloniji. Iskusniji domaćinu uprkos pojačanjima i ulaganjima nikako da krene, i sa četiri boda zauzimaju 11 mesto. Očekuje nas neizvestan duel gde će svako tražiti svoje adute. Mladi tim 'optičara" nikako da podseti na igre iz prošle sezone kada su nadmoćno osvojili naslov. Tek tri boda u kontu, sa utakmicom manje je nedovoljno za filijalu Partizana i možda su Lazarevčani prilika da poprave utisak. Neće biti lako protiv pobuđenog Borca, koji se sa dve pobede popeo u sredinu tabele. Derbi se igra pored "Studenjaka", gde gostuje preporođen sastav OFK Borče. Gosti su u seriji od četiri vezane pobede i ko ih može zaustaviti? Radnički se izdigao trijumfom u Gornjoj varoši I biće teško da probiju jednu od najčvršćih odbrana u ligi. Na utakmici Jedinstva pada dosta golova i u okršaju sa drugoplasiranim Brodarcem biće na velikim iskušenjima, koji su u seriji od četiri vezane pobede. Na proteklin pet utakmica primili su samo jedan gol i to na premijer protiv Obrenovčana. Mladi sastav BASK-a je u seriji od četiri pobede, imaju najefikasniji navali red (16 golova), Ušćanima se loše piše ako budu ponovili blede partije. Sve osim pobede filijale Čukaričkog predstavljalo bi iznenađenje. Derbi začelja igra se u nedelju u Leštanima, gde gostuje fenjeraš iz Obrenovca. Jedina dva boda gosti su osvojili na strani, bez pobede su i odbrana im je porozna (primili 11 golova). Ni domaćin se ne može pohvaliti efikasnošću i ako bi tipovali opredeli bi se za "remi". 


Sloga (P) 3 : 0 Rađevac
Budućnost (A) 0 : 2 Jedinstvo
GFK Sloboda 3 : 0 RSK
Takovo 1 : 3 Mačva 1929
Sušica 2 : 1 Smederevo 1924
Sloga (BB) 3 : 0 Sloga (K)
Trepča 0 : 2 Real
Borac 1926 1 : 0 Mladi radnik 1926
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Sloboda 30 19 6 5 63
2 Sloga (P) 30 19 6 5 63
3 Jedinstvo 30 16 8 6 56
4 Borac 1926 30 16 4 10 52
5 Mačva 1929 30 13 12 5 51
6 Smederevo 1924 30 13 9 8 48
7 Sloga (BB) 30 12 9 9 45
8 Takovo 30 10 11 9 41
9 Real 30 10 11 9 41
10 Mladi radnik 1926 30 10 8 12 38
11 Rađevac 30 9 9 12 36
12 Sušica 30 8 10 12 34
13 Budućnost (A) 30 8 5 17 29
14 Sloga (K) 30 7 7 16 28
15 RSK 30 3 7 20 16
16 Trepča 30 3 6 21 15