XS
SM
MD
LG

PLS: Ivanjica sutra ponovo poprište derbija kola, mogu li Lozničani u Klupcima do prvih bodova?

Foto: Prva liga Srbije

Sutra su na programu dve utakmice u okviru četvrtog kola prvenstva Prve lige Srbije. Ponovo će Ivanjica biti centar zbivanja i poprište derbija kola. U prethodna dva Javor Matis bio je ubedljiv, a šansu da nastavi seriju pruža im se protiv vodeće Inđije. Reče trener Milović da će biti teško vezati tri pobede u isto toliko derbija. - I mi i oni pokazali smo da igramo dobro i to rezultati oslikavaju. Lakše je nekako odigrati teže utakmice, kad nisi opterećen ulogom favorita. Prvenstvo se neće rešiti sada, niti na kraju polusezone, još je mnogo bodova u opticaju - navodi mladi stručnjak i napominje da Inđija igra na posed i naročito su opasni u prekidima. Maričić je počeo da trenira, sa ekipom su Luković i Ilić, dok se golman Lazović ne pojavljuje na treninzima.

- Javor Matis je najkvalitetnija ekipa u ligi, zadržali su gro tima i sa nekoliko iskusnih pojačanja neguju agresivan stil kod kuće, forsiraju takmičarski način igre već duže vreme zahvaljujući kontinuitetu u radu sadašnjeg i bivšeg trenera - kaže u najavi derbija trener Inđije Nebojša Jandrić i dodaje da imaju svoj put i cilj kome streme i za sada rezultati ih prate. Gosti će biti jači za Rađena i najnovije pojačanje Stefana Đurića, bivšeg igrača niškog Radničkog i Metalca.

U Dobanovcima gostuje Zlatibor i nadaju se pozitivnom rezultatu. Dobro su upoznati sa kvalitetima domaćina i nameriće se na tvrdu i iskusnu ekipu. Meč će propustiti povređen kapiten Jovanović, dok će rekovalescent Krhotić biti na klupi.

Trener Budućnosti Vladica Petrović je dobro studirao igru "era" i vidi se da igraju tvrdo, čvrsto i neguju pravi muški fudbal. Teško, kaže on, daju i teško primaju golove. Za sada su samo jednom matirani, i to sa "bele tačke". Neizvestan je nastup Pejovića, koji je rovit i nije spreman da odigra svih 90 minuta.

U subotu su na programu četiri duela. Sremska Mitrovica biće poprište zanimljive i kvalitetne fudbalske predstave. Posle debakla u Ivanjici i loše igre celog tima, u Radničkom se nadaju da su prevazišli uočene slabosti i da će spremni dočekati okršaj sa IMT-om. Poznati su im kvaliteti Novobeograđana, koji igraju otvoreno i napadački, i više su u krizi igre nego rezultata. U tim se vraća najbolji igrač Janković i Arnautović, dok je Petrović i dalje van pogona. 

- Sa Mladošću GAT igrali smo na pripremama, i stekao sam utisak da se radi o ozbiljnoj ekipi sa nekoliko superligaških igrača, predvođeni Popovićem, Milovanovićem, štoperom Souzom... i dobro vođeni od strane kolege Ristovskog. Nisu puno menjali i samo su dodavali nove i kreativne igrače. Gajimo respekt prema domaćinu i prepuštamo im ulogu favorita - kaže trener Timoka 1919 Vojkan Rajčić. U tim se vraćaju Davidović, Rošević i posle preležanog virusa Rudić.

U Žarkovo su prijatno iznenađeni maksimalnim učinkom i očigledno da im se dopada uloga lidera prvenstva, na kojoj nameravaju da se što duže zadrže. Atmosfera u svlačionici je na zavidnom nivou i to se najbolje preslikava na teren. Pokazali su da imaju kvalitet i da su ekipa za respekt. Na Banjici cilj je da ostanu neporaženi, mada će domaćin svim silama nastojati da zabeleži prvu pobedu. Trener Nikolić do tančina poznaje rivala, i tvrdi da po igrama zaslužuju bolju poziciju. Igraju, kaže on, u sistemu 4-4-2, sa iskusnim Blažićem, Radivojevićem, Milisavljevićem, predstavljaju respektabilan sastav. Zeleni će biti jači za povratak Gojkova, sitne povrede imaju Jovanović i Stojanović, ali će biti u kombinaciji za tim.

Trener Ivanović ističe da su nezasluženo poraženi u Inđiji, igrali su dobro i potrebno je da u fazi napada budu konkretniji i da šanse materijalizuju. Iskusni stručnjak je zadovoljan zalaganjem, htenjem i naglašava da nemaju pravo na kiks.

OFK Bačka se nalazi u negativnoj seriji od dva vezana poraza i biće na velikim iskušenjima u Pančevu. Domaćin ima iskusnu ekipu sastavljenu od superligaških igrača i ulogu blagog favorita prepuštaju Železničaru. Trener Stojčevski očekuje dobru takmičarsku utakmicu sa obostranim šansama za dobar rezultat. - Igraju, kaže, direktan fudbal, napadački, a to je pokazala prethodna utakmica protiv RFK Grafičara, gde ostavljaju malo prostora protivniku. Palančani će biti jači za desnog beka Milenkovića, koji je stigao iz Proletera. 

U Novom Sadu, u nedelju, sastaće se dve najmlađe ekipe u ligi, Kabel i RFK Grafičar. Trener Milan Belić sa ekipom je dve-tri nedelje i, kako kaže, radi se dobro, vredno, i po zacrtanom planu. Prva dve utakmice su odigrali smušeno, a u Šapcu je bilo puno bolje. - Ne obaziremo se na rezultate, cilj je da odigramo otvoreno, sa posedom koliko je to moguće, i da radimo na promociji mladih igrača. Beograđani imaju iskusnog trenera, talentovane igrače, od kojih je 4-5 dobilo poziv za odgovarajuće reprezentativne selekcije - naglašava Belić, koji neće moći da računa na požutelog Novakovića.

Loznica, bar u prva tri kola nije pokazala ni deo igara iz prethodne sezone. Nalaze se na začelju, bez bodova i datog gola. Tekuću nedelju su više iskoristili da ekipu psiholiški stabilizuju. Trener Dragan Mićić je svestan delikatnosti trenutka, i naglašava da su greške i nedostatak sreće uticali na položaj na tabeli. - Nije dobro, dolazi nam ekipa koja je u usponu forme, sa dobrim trenerom i najboljim igračem Belićem, koji je prethodnu sezonu bio kod nas na pozajmici. Pobeda nad Mačvom bi zalečila rane - poručuje iskusan stručnjak. Pred duel sa Šapčanima Mićić ima kadrovskih problema. Povređen je Milinković, Rajević i Ilić, a u ekipu se vraća Ivić.


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9