XS
SM
MD
LG

Akteri derbija "izgoreli" na visokoj temperaturi i u želji da osvoje bodove

Nehumani uslovi, toplo u hladovini, na suncu vrelo. Za izdržljivost, za preveliku želju, sve čestitke fudbalerima oba tima. Teško je bilo nama na tribinama, teško je bilo hodati danas, a kako su ovi momci izdržali ovih 95 minuta, to samo oni znaju. Bila je ovo prava vremenska nepogoda. Ono što je za svaku pohvalu, posle toliko vremena Piroćanci su dočekali da se vrate na Stadion. Bilo ih je izvan očekivanja. Fudbal!

Domaći su bili fudbalski bolji. Videlo se od prvih minuta. Igralo se pred golom Vranjanaca, koji su "preskakavši" igru pokušavali da ugroze gol Nikole Stepanovića, kome nije bilo lako jer ga je "ubijalo" sunce sa Zapada.

Ovo nevreme uticalo je pre svih na iskusnije fudbalere Radničkog. Tolić, Ristov, Dojkić, Petrov, videlo se, veoma često nisu imali snage za završnu loptu. Odskakao je Boža Mančić koji je svih 95 minuta "probijao" levom stranom i imao više dobrih centaršuteva. U špicu, posle povrede Petrovića, Radnički nije imao igrača. Ulaskom brzonogog Nece Mančića, ravnoteža se uspostavila. Bilo je napada i sa desne strane. Ovakvom igrom domaći tim napravio je tri, četiri prilike u prvom, isto toliko i u nastavku, ali je sve moglo da se završi i o njihovu glavu.

10. minut Kombinacija Mančić - Ristov, Petrov, povratna za Tolića, šutirao peko gola.18. minut Petrov centrirao sa desne strane, povoljna pozicija, pas od Ristova, ali je loše vratio loptu u šesnaesterac. 20. minut Novajlija Sekulić danas je mogao da se popne na lestvici strelaca. Najpre u prvom posle dobre lopte od Stojanova, loše je krenuo u prodor i izgubio loptu. Bio je "jedan na jedan"!

23. minut Centaršut, Bojan Dojkić je sa šest metara glavom poslao loptu golmanu Stankoviću u ruke. 26. minut Ponovo Sekulić. Šutirao je sa 18 metara, svi smo loptu videli u golu, pogodila je stativu. Odbijenu loptu Stojanović je glavom poslao preko gola.

34. minut  goool 1:0 Marko Petrović! Dobro ubačena lopta u prostor, Petrović šutira precizno i smešta loptu u desni ugao. Nekoliko minuta kasnije strelac prvog gola povredio je stopalo i morao da napusti teren. Ušao je Neca Mančić.

43. minut Da li je bilo sporno?! Golman Nikola Stepanović je skočio da uhvati loptu, "podmetnuo" se neko od igrača u žutom dresu. Glavnom sudiji Dušanu Miladinoviću učinilo se da je to prekršaj za penal. Pokazao je rukom, ali je u tom trenutku dobio "radio vezom" informaciju od pomoćnog arbitra Predraga Hristova da prekršaja nije bilo. I zaista nije bilo. Nije bilo ni prevelikog negodovanja. 46. minut nadokanada, to Ristov ne promašuje. Ovoga puta bio je isuviše "komotan", izašao je sam ispred golmana i lagano šutirao u njega.

Očekivali smo u nastavku da vremenski uslovi budu prijatniji. Meč je nastavljen, a na termometru 33 stepena. U nastavku u prvih dvadesetak minuta, pomenusmo, Sekulić je mogao da se proslavi.

47. minut  odličan pas Ristova, Sekulić je imao otvoren prostor, krenuo je sam, ali nije istrajao do kraja. Stigao ga je štoper i izbacio loptu van terena. 57. minut Boža Mančić, po ko zna koji put je pobegao po levoj strani, šutirao, ali je neko u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner. 75. minut Serija napada Radničkog po levoj strani i serija kornera. Očekivao se gol. U prilici su bili Sekulić, Dojkić, Ristov, Stojanov. Nije htelo.

I tada, valjda je mladi trener Saša Jovanović, nekadašnji niški fudbalski vragolan, osetio trenutak, napravio nekoliko izmena. Mladi, visoki, snažni momci krenuli su u šesnaesterac Radničkog. Njihov problem bio je u tome što je u tom periodu golman Stepanović (razmišljao sam inače, da ostane neocenjen) imao nekoliko upešnih intervencija u vazduhu. Poskidao je nekoliko lopti i uz Dojkića, Tolića i Kamenovića uspeo da dobije vazdušne duele.

88. minut umalo izjednačenje. Ko zna koja lopta upućena pred gol domaćina, neko od visokih fudbalera je zahvatio glavom, loš udarac, lopta je "sela" na prečku i odbila se u polje. Ovo su ti minuti koji su bili presudni za tok meča. I poslednji napad, kontra. Pobegao je Neca Mančić, pogodio stativu, pritrčao i ubacio loptu u mrežu. 95. minut  gool 2:0 Nemanja Mančić!

I na kraju, utisak. Suđenje prvoligaško! Bravo!!!

Derbi nije bio na nivou ranijih mečeva. Ima mnogo razloga. Najpre pakleno vreme, mnogo promena u ekipama, promenila se atmosfera, prve utakmice, još uvek se traže prava rešenja. I noge su još teške. Ono čime Marko i Saša mogu da budu zadovoljni, što su njhovi momci i bukvalno "izgoreli" danas. Na suncu, ali i od želje da naprave dobar rezultat.

Pošteno, zbog uslova u kojima se igralo nije moglo da bude ocene ispod "sedmice"! Iskreno! Za kvalitetnije igre ima vremena!

Pirot: Radnički - Dinamo  2:0 (1:0)
Stadion kraj Nišave. Gledalaca 600. Sudije: Dušan Miladinović, Predrag Hristov, Igor Mladenović. Četvrti sudija Branislav Stanković (Babušnica).

Strelci: 1:0 Marko Petrović 34. minut i 2:0 Nemanja Mančić 95. minut. Igrač utakmice: Filip Stojanov (Radnički).


Meševo 0 : 1 Jedinstvo (P)
Sloga (L) 1 : 4 GFK Jagodina
Trayal 1 : 0 Pčinja
Radnički (S) 0 : 2 Budućnost (P)
OFK Brzi Brod 1 : 0 Timočanin
Vlasina 3 : 0 Rembas
Hajduk Veljko 0 : 7 GFK Dubočica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost (P) 2 2 0 0 6
2 GFK Jagodina 2 2 0 0 6
3 Trayal 2 2 0 0 6
4 Jedinstvo (P) 2 2 0 0 6
5 OFK Brzi Brod 2 2 0 0 6
6 GFK Dubočica 2 1 1 0 4
7 Vlasina 2 1 0 1 3
8 Radnički (S) 2 1 0 1 3
9 Radnički (P) 1 0 1 0 1
10 Timočanin 2 0 0 2 0
11 Pčinja 2 0 0 2 0
12 Sloga (L) 1 0 0 1 0
13 Meševo 2 0 0 2 0
14 Rembas 2 0 0 2 0
15 Hajduk Veljko 2 0 0 2 0