XS
SM
MD
LG

Srpske lige: Derbi Beograda igra se na Bulbudercu, mogu li Kikinđani do boda u Bečeju, Piroćanci ili Nišlije pitanje je sad, Požega popravni za domaćina i Ubljane

Od danas pred srpskoligašima su utakmice drugog kola u sve četiri grupe. Na otvaranju, u Srpskol ligi Beograd, Ušće je ponovo poraženo i bodove je odnela OFK Borča. Oba tima poražena su na startu i večeras su odigrali zanimljiv i neizvestan meč koji je pripao minimalnim rezultatom gostima. Baričani pojačani nisu bili uspešni na premijeri i poraženi su u Koloniji od mladog tima BASK-a. Ponovo će za protivnika imati mladost "optičara", i mogućnost zaopravni. Radnički je favorit protiv TEK Sloge, koja je znatno podmladila ekipu. Novobeograđani su doveli kvalitetna pojačanja na čelu sa iskusnim Simićem i jedan su od kandidata za osvajanje naslova. U nedelju na programu je pet mečeva. Na Carevoj ćupriji sastaju se mladi timovi BASK -a i Radničkog iz Obrenovca. Domaćin je na startu iznenadio "hemičare", a gost je odoleo vicešampionu i nezahvalno je tražiti pobednik. Studentski grad i Zemun su postigli pobede na premijeri. "Studenti " imaju dobar sastav i mladom timu iz Gornje varoši, predvođenim kapitenom Đalovićem, neće biti lako. Derbi se igra na Bulbudercu, gde će odličan sastav Zvezdare, predvođen ambicioznim trenerom Slavenom Kovačevićem, ugostiti Brodarac. Domaćin je oslabljen za odlazak Simić i Babovića, koji su prošle sezone postigli 27 golova, suprostaviće se timu koji je dugo na okupu i uvek su u vrhu tabele. U Leštanima će snage odmeriti poraženi u prvom kolu, domaćin i Borac iz Lazarevca. Leštane su dugo odolevali na Karaburmi i neugodni su na svom tetenu. Posle poraza od Studentskog grada Lazarevčani su postavili novog trenera Jovicu Damnjanovića. U Surčinu gostuje OFK Beograd osokoljen pobedom u prvom kolu, jurišaće na nove bodove, i nema sumnje da ćemo pratiti kvalitetan meč.

Vojvoďani će najveći deo utakmica odigrati sutra i na programu je šest mečeva. Pažanju privlači duel OFK Bečeja 1918 i OFK Kikinde, dve ekipe koje su na premijeri u gostima bile uspešne. Domaćin igra dugo zajedno i pojačani, naročito u naavalnom redu, pretnja su za svakog protivnikan. Povratnik iz Kikinde prijatno je iznenadio u Somboru i nagoveštavaju bolje dane i visoke domete. OFK Vršac je favorit protiv oslabljenog srpskoligaša iz Rume. Vrščane mnogi svrstavaju u prve favorite za osvajanje naslova. Poraženi u prvom kolu Radnički dočekaće u Zrenjaninu Omladinac, koji je u Novim Banovcima doźiveo debakl od Vrščana. Domaćin je bliži pobedi, i bilo bi iznenađenje da ostane bez celog plena. Feniks 1995  je formirao respektabilan sastav i to su demonstrirali u Rumi. Somborci su uzdrmani porazom na svom terenu i domaćin je bliži pobedi. Oslabljeni Dinamo 1945 je ostao bez finansijske podrške i vedeta tako da im predviđaju borbu za opstanak. Teško će se suprostaviti nadahnutim Kikinđanima koji će zaigrati otvoreno, na gol više. U Bačku Palanke dokazi dobar sastav Borca iz Sakula i ovde su moguća sva tri znaka. Preostala dva meča odigraće se u nedelju. Tisa predvođena Tomislavom Sivićem, pokušaće da izbriše minus sa premijere. Neće im biti lako jer će za protivnika imati Kuljane koji su u prvom kolu nadigrali Zrenjanince. Novi srpskoligaš Borac biće na popravnom, ponovo u Šajkašu, i ugostiće Jedinstvo iz Stare Pazove. Ukoliko ponovo budu u minusu, sledi im borba za opstanak.

Na Istoku nas očekuje nekoliko zanimljivih i neizvesnih utakmica. Sutra su na programu tri meča u Meševu, Leskovcu i Kruševcu. Novajlija iz Meševa pojačao se i ozbiljno shvatio borbu za bodove, sa namerom da ne igraju "jedno leto". Gost iz Paraćina ima iskusan i uigran  sastav i sva tri rezultata su u opticaju. Sloga posle debakla u Vranju ponovo za protivnika ima jednog bivšeg prvoligaša GFK Jagodinu. Gosti imaju mlad i poletan sastav, uz par iskusnih igrača i sa ambicioznim trenerom gaje visoje ambicije. Domaćin se opredelio za iskusnije igrače smatrajući da na taj način mogu izboriti opstanak. Trayal je apsolutni favorit protiv Pčinje i svaki drugi rezultst predstavljao bi iznenađenje. 

U nedelju na programu je pet utakmica. Derbi se igra u Svilajncu, između Radničkog i Dinama. Domaćin je odavno selektirao tim, za razliku od gosta koji je još u fazi formiranja, i za nijansu su bliži trijumfu. GFK Dubočica ukoliko želi da se ekspresno vrati među prvoligaše mora ići uvek na pobedu. U Negotinu ih očekuje novajlija, koji je doživeo debakl u Nišu, i odlični uslovi za igru. Gost će ponovo biti bez povređenog Kostića. Još jedan duel ima naznaku derbija, u Pirotu snage će odmeriti Radnički i Budućnost. Neizvestan meč bivšeg prvoligaša i gosta, koji je godinams u vrhu Istoka. Vlasina je u prlilici da zabeleži prvu pobedu i svaki drugi rezultat protiv slabih gostiju iz Resavice smatrao bi se iznenađenjem. Vlasina se dobro pojačala i može se pohvaliti odličnim  organizacijom. Novajlija iz niškog predgrađa, Brzi brod prijatno je iznenadio pobedom u Resavici, ali je rival iz Knjaževca ipak kvalitetniji i bliži pobedi.

Drugo kolo Srpske lige, Zapad, na programu sutra ima šest mečeva. Smederevo je izvojevao važnu pobedu u Gornjem Milanovcu, i na krilima uspeha dočekuju GFK Slobodu. Jedan od derbija doneće neizvesnu borbu, pogotovu posle kiksa "era", koji će biti motivisani da dokažu da su imali loš dan protiv Mačve 1929. Domaći očekuje podršku navijača i nastavak pobeda. Još jedan derbi igra se u Požegi, između Sloge i Jedinstva. Oba rivala startovala su sa porazima, i bar na papiru domaćin je bliži trijumfu, pogotovu ako se zna da su, izuzev Jovanovića, zadržali kompletan tim iz najuspešnije sezone. Pojačana sa iskusnim Obrovcem, Trifkovićem i ostalima, Mačva 1929 je veliki favorit protiv Budućnosti. Mladi radnik 1926 je favofit protiv novajlije Sloge iz Bajine Bašte. Požarevljsni su se pojačali sa iskusnim prvoligaškim igračima i snagu su demonstrirsli protiv Trepče. Komšijski derbi igra se u Podunavcima između Reala i Sušice. U igri su sva tri znaka, i domaćin u euforoji i pred svojim navijačima pokušaće da uknjiže prve bodove. Kraljevčani su na popravnom posle kiksa u Kragujevcu. Neće im biti lako jer će protiv sebe imati iskusan i pojačan tim Takova. Mladi i ambiciozni sastav Boraca 1926 je bliži pobedi od Trepče, koja je poražena u Raškoj od Požarevljana. Okršaj novajlija odigraće se u Rabrovu između RSK-a i Rađevca. I jedni i drugi bili su uspešni na premijeri, pogotovu tim iz Krupnja. 


OFK Bečej 1918 1 : 3 Radnički 1912
1. Maj Ruma 3 : 4 Tekstilac
Omladinac 0 : 2 Feniks 1995
Hajduk 1912 4 : 2 OFK Vršac
OFK Kikinda 0 : 1 Radnički (Zr)
Borac (S) 6 : 1 Tisa
Jedinstvo (SP) 2 : 5 Dinamo 1945
Borac (Š) 6 : 0 OFK Stari Grad
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vršac 30 19 5 6 62
2 Feniks 1995 30 15 6 9 51
3 Borac (Š) 30 14 7 9 49
4 Tekstilac 30 14 6 10 48
5 Radnički 1912 30 14 5 11 47
6 Omladinac 30 14 3 13 45
7 Borac (S) 30 12 8 10 44
8 OFK Bečej 1918 30 13 5 12 44
9 Dinamo 1945 30 13 4 13 43
10 1. Maj Ruma 30 12 6 12 42
11 Tisa 30 12 5 13 41
12 Radnički (Zr) 30 12 4 14 40
13 Hajduk 1912 30 12 3 15 39
14 Jedinstvo (SP) 30 9 4 17 31
15 OFK Stari Grad 30 9 3 18 30
16 OFK Kikinda 30 8 2 20 26