XS
SM
MD
LG

Veličanstven doček Milenku Sebiću u centru Trstenika

Bronzani olimpijac Milenko Sebić na dočeku pozdravlja okupljene građane u Trsteniku - foto: SO Trstenik

Na platou ispred zgrade opštine Trstenik, okupio se veliki broj građana Trstenika i okoline, da pozdravi i čestita na Olimpijskom uspehu osvajaču bronzane medalje, svom zemljaku Milenku Sebiću. Dok se orile pesme i uz ovaciju ’’Ti si naš ponos’’ Milenko je najpre u hodniku opštine primljen i pozdravljen od strane predsednice opštine Trstenik Milene Turk i njenih saradnika, a zatim su ga na srbski način poslužili tradicionalnom solju i hlebom. Posle toga bronzani olimpijac Milenko Sebić obratio se prisutnima na platou sa balkona zgrade opštine mahanjem rukama u znak pozdrava i u znak zahvalnosti i dobio dugotrajan aplauz.

’’Ovo je zaista izuzetan rezultat, ponosimo se svi Milenkovim rezultatima kao da je naš lični, želeli smo da ga dočekamo domaćinski i srdačno mu čestitamo na postignutom uspehu u Tokiju. Bronzana medealja je za nas trsteničane zlatna svaka čast. Hvala mu za sve što je vremenom ostvario, oživećemo uskoro i naše strelište na kome je Milenko počeo sportsku karijeru, sredićemo okolinu strelišta koje će posle biti magnet za mlade da se bave ovim sportom. Hvala i našim građanima koji su došli u ovolikom broju da dočekamo i čestitamo uspeh našem olimpijcu Milenku Sebiću jer je on to i zaslužio’’, rekla je Milena Turk predsednica opštine Trstenik.

U okviru manifestacije "Trstenik na Moravi" posle dočeka na platou ispred opštine Trstenik Milenku Sebiću je dodeljeno priznanje "Najmoravac".

"Hvala svima na dočeku i podršci, šta reći presrećan sam ova osvojena medalja u Tokiju mi mnogo znači, biće nadam se još dobrih rezultata. Trstenik je moj grad gde sam proveo detinjstvo i gde sam počeo sa treninzima na strelištu, naravno moj otac je uvek pa i sada bio uz mene i bio mi je velika podrška. Želim da se zahvalim isto tako i predsednici opštine Trstenik Mileni Turk i njenim saradnicima na srdačnom prijemu i izuzetno organizovanom dočeku", rekao je Milenko Sebić, on je svojeručno potpisao 100 majci sa njegovim likom i natpisom,koje je izradila opština Trstenik i majice su podeljene deci koja su bila sa roditeljima na dočeku.