XS
SM
MD
LG
21.07.2021 Stevan Davidović

Počeo rukometni kamp "Novi Bečej 2021"

Učesnici rukometnog kampa "Novi Bečej 2021"

Na otvorenim terenim kraj Tise u Novom Bečeju, u organizaciji RK Jedinstvo, opštine Novi Bečej i Grada Kikinde, Rukometnog saveza Vojvodine, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i IGK "Polet" (NEXE group), počeo je (19. jula) prvi rukometni kamp "Novi Bečej 2021" (Handball friends). Učesnike kampa pozdravio je Matija Kovač, predsednik RK Jedinstvo, a sedmodnevno druženje mladih rukometaša  otvorila je Tatjana Ječemenica Jevtić,  zamenica pokrajinskog sekrtara za sport i omladinu.

Na kampu je prisutno 70 dečaka i devojčica iz desetak vojvođanskih mesta (Kikinde, Zrenjanina, Novog Bečeja, Mokrina, Žitišta, Bečeja i Pančeva) ali i iz Distrikta Brčko (B i H), tako da je kamp već na startu stekao internacionalni status.

Maslišani će u toku boravka u gradu kraj Tise, pod nadzorom trenera Mihajla Petkovića, Zoltana Ivanice, Miljana Stanića, Željka Hornjaka, Đorđa Vujackova i Jovana Ristića, usavršiti svoje veštine i znanja o ovom sportu, koji u ovom delu Banata ima veliku popularnost. Za vreme boravka u Novom Bečeju, za učesnike kampa predviđeno je nekoliko izleta, među kojima i poseta ostacima srednjevekovnog manastira Arača i muzejima "Žeravica" i "Kotarka" u Novom Miloševu.

Tekst i foto: Stevan Davidović