XS
SM
MD
LG

"Beli" počeli pobedom

Strelac gola za Slogu u prijateljskom meču sa Poletom iz Ljubića - Željko Žeradjanin Foto G. Šljivić

Ispadanje iz Prve lige Srbije, dovelo je do promena u Fudbalskom klubu Sloga. Prema rečima šefa stručnog štaba, bilo je potrebno prvo konsolidovati ekipu i sve oko ekipe, sagledati situaciju iz svih uglova i pokušati da se pronađe pravo rešenje u ovom trenutku. Posle dvadesetak dana rada i jedne kontrolne utaimice, jasno je da će ekipu činiti veoma mladi igrači, ali pravi izgled prvog tima "belih" zna će se pred sam početak sezone.

Generalni plan je konsolidacija na svim nivoima. Pokušaćemo da oformimo jedan mlađi sastav uz nekoliko starijih i iskusnijih igrača, uglavnom momaka iz Kraljeva i da tako napravimo kostur tima koji će, kada se uigra, moći da bez problema nastupa na višem nivou. Cilj je svakako povratak u Prvu ligu Srbije, u nekom doglednom budućem periodu. Mi smo već prošli bazični deo priprema, treniramo tri nedelje. Generalno, imamo jako mlad tim, to su igrači rođeni 2001., 2002., pa i 2003. godine. To je i za Srpsku ligu "Zapad", koja je dosta zahtevna, ipak izazov. Svestan sam da će i u budućem periodu bili oscilacija, dok ne dovedemo pojačanja, za koje se nadam da će biti nešto stariji, odnosno iskusniji igrači - kaže šef stručnog štaba FK Sloga, Miljan Đurović.

Premijerni kontrolni meč u Ljubiću, u kojoj su se sastali Sloga i Polet, dobili su "beli" rezultatom 2:1. Strelci za Slogu bili su Žerađanin u 55. minutu i Vojnović u 90. minutu utakmice. Šef stručnog štaba Đurović ističe da je na toj utakmici imao priliku da vidi koliko je bilo napretka na prethodnim treninzima i na čemu još treba da se radi, s obzirom da je bilo dosta oscilacija.

Kada sagledamo širu sliku i uzmemo u obzir da nam je ekipa jako mlada, u ovoj prvoj pripremnoj utakmici bilo nam je jako važno da ostvarimo dobar rezultat, tačnije pobedu. Najviše nam je to značilo, zbog nekog samopouzdanja i da igrači, kao i ceo stručni štab uvidimo da li dobro radimo i u kom smeru da nastavimo. Mislim da će naša forma ići od sada samo uzlaznom putanjom. Momci su orni i spremni da rade, upijaju i realizuju sve što se od njih traži i tu neće biti problema. Biće i oscilacija u igri, uzimiajući u obzir našu mladost. Za ovaj period priprema, posle tri nedelje, dobro radimo, igrači su shvatili šta treba da rade i principe koje smo nametnuli i koji treba da se poštuju. Pravimo još uvek dosta grešaka, što je normalno za ovaj period priprema i na mladost. Na tome ćemo najviše raditi, na ispravljanje grešaka kako bismo početak nove sezone dočekali kao respektabilan tim koji će moći da se ravnopravno suprotstavi svim protivnicima - zaključio je Miljan Đurović, šef struke kraljevačkih "belih".

Sloga će u subotu igrati u Vrnjcima sa omladinskim timom Crvene zvezde, što će zapravo u neku ruku biti sudar omladinaca dva kluba. Prvi trener "belih" otkrio nam je da će tokom pripremnog perioda igrati još sa OFK Beogradom u sredu 28. jula, a potom sa Trepčom 31. jula u Kraljevu. Dan kasnije, 1. avgusta takođe u Kraljevu zakazan je meč između Sloge i Bana iz Raške, a generalna proba je 7. avgusta u Jagodini. Do tada se očekuje da će i sastav biti nešto drugačiji, a spoj mladosti i iskustva može biti dobar recept za neke buduće takmičarske sezone.