XS
SM
MD
LG

Futsaleri majstori igre "na petoparcu"

1.Tri prvoplasirane ekipe bečejskog turnira "tri na tri" s organizatorima - foto: V.Jankov

Futsaleri Bečeja, povratnika u srpsku elitu, Boris Bodonji, Srđan Golub, Stefan Korać i Marko Novaković, noseći dres vrbaške firme Zotrix, potvrdili su majstorstvo u igri „na petoparcu“ i trijumfalno su završili učešće na bečejskom vikend turniru u fudbalu „tri na tri“, koji su organizovali opština Bečej i Kancelarija za mlade. Posle dominacije u grupi, oni su u polufinalu savladali Vrbašane sa 2:0, a u finalu su pobedili bečejsku ekipu Fortuna Sukur Arizona sa 8:2 (3:1). Pored pobedničkog pehara, koji je kapitenu Marku Novakoviću uručila koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dijana Peter, pripala im je i novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara. Drugoplasirana ekipa u sastavu: Slavoljub Dabižljević, Igor Dražić,Buletin Durmiši i Bojan Ćulum, predvođena s klupe Laslom Ilešom Menotiem inkasirala je, uz pehar, 30.000 dinara.

U "malom finalu", Vrbašani u sastavu: Srđan Jušković, Labud Mušikić, Predrag Perović i Nemanja Šćepanović savladali su zrenjaninsku ekipu Familija rezultatom 9:4 (3:3) i osvojili pehar i novčanu nagradu od 20.000 dinara. Imajući sve u vidu, Zrenjaninci u sastavu: Stefan Živanov, Marko Mastilo, Žarko Matić, Dušan Radovanović i Aleksandar Tomin su tragičari turnira. Jer, u polufinalu su igrali nerešeno 2:2 sa Bečejcima, ali prilikom izvođenja dodatnih penala nijedanput nisu zatresli mrežu i gol Slavoljuba Dabižljevića je presudio (3:2), a u „malom finalu“ su do pred kraj bili ravnopravni (4:4) i onda im je popustila koncentracija.

- Zadovoljni smo kako je protekao turnir, koji je okupio 32 ekipe iz Banata i Bačke, i mislim da delim mišljenje ljubitelje sporta, jer su tokom četiri dana imali priliku da uživaju u majstorijama igre na malom terenu. Raduje nas što ovaj turnir postaje tradicionalan i iz godine u godinu okuplja veći broj učesnika, rekao nam je u ime organizatoraNemanja Vasin.

Turnir je igran u dvorištu DTV Partizan na rekonstruisanom igralištu s asfaltnom podlogom i pod svetložću reflektora. Veliki broj ekipa sve nastavlja u Bačkom Gradištu, gde FK Vojvodina organizuje četvrti memorijal „Milovan Jović“ u fudbalu „tri na tri, koji se igra na travnatom terenu i za nagradni fond od 200.000 dinara.