XS
SM
MD
LG

Četvrti košarkaški turnir za devojčice i dečake "Trofej Bečej 2021"

Trener Marko Vuković sa devojčimaca Bečeja - foto: V. Jankov

Košarkaški klub Bečej, koji radi samo sa mlađim kategorijama, na tradicionalan način završio je sezonu organizovanjem turira „Trofej Bečeja 2021.“. Bila je to, i ovoga puta, prava svetkovina za devojčice i dečake. Igralo se u pet kategorija na tri terena pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise. Na kraju su svi bili zadovoljni, jer nije bilo takmičara koji se nije okitio medaljom i diplomom.

- Istina je da na ovakvim revijalnim turnirima rezultati nisu primarni, već druženje i sklapanje prijateljstava u ranoj mladosti, ali u pitanju je sportsko takmičenje i rezultati su, ipak, merilo urađenog na terenu. Da bi svi, koliko toliko, bili zadovoljni, pozivamo po tri ekipe u svakoj takmičarskoj kategoriji, što znači da su se sve ekipe vratile kući sa peharima, a takmičari sa medaljama. Učestvivalo je oko 200 dece, pa su nam u dodeli prznanja pomogli opština Bečej i ovdašnja Kancelarija za mlade, a da što bolja organizacija bude firme Auto kuća Ivanović, Italiko i Sojaprotein, kao i zapisničari i sudije, koji su svoj deo posla odradili volonterski, saznali smo od sekretara KK Bečej Marka Vukovića.

Kao i ranijih godina, blistala je od sreće što sve besprekorno funkcioniše predsednica Dragana Ćurčić.

- Izrazi lica sve dece na najbolji način potvrđuju koliko smo im zadovoljstvo na kraju sezone pripremili. Doda li se tome da su svi osvojili medalju... Mnogima su to prve medalje u životu, kojih će se sećati i oni koji ih budu kasnije osvajali u seniorsoj konkurenciji, ponosno naglašava Dragana Ćurčić dok ispisije imena učesnika na diplomama.

Na kraju, evo i plasmana po kategorijama – Minibasket – mešovito ženske/muški: 1. Magic Basket (Temerin), 2. I ti si neko (Kisač) i 3. Bečej. Mlađe pionirke: 1. Beostyle (Beograd), 2. Bečej i 3. Spartak (Subotica). Mlađi pioniri: 1.Naftagas (Elemir), 2. Itisi neko (Kisač) i 3. Bečej. Starije pionirke: 1. I tisi neko (Kisač), 2. Bečej i 3. Magic Basket (Temerin). Stariji pioniri: 1. Naftagas (Elemir), 2. Bečej i 3. Magic Basket (Temerin).