XS
SM
MD
LG

"Poslastica" opštinski derbi

Kapiten Jedinstva Šandor Mihalec je stalna opasnost za protivničke golmane - foto: V. Jankov   

Zahvaljujući kasnijem početku nastavka prvenstvene trke, međuopštinski ligaši tek u nedelju završavaju sezonu. Voljom žreba, prava "poslastica" za kraj jeopštinski derbi u Bačkom Petrovom Selu,gde se sastaju vodeće domaće Jedinstvo i trećeplasirana Mladost iz Radičevića. Uvertira je bila u sredu, takođe kraj Tise, gde se igrao zaostali okršaj poslednjeg kola jesenje polusezone. Kao da su se svi spremali za nedeljni derbi, pa je utakmica u sredu okončana najnepopularnijim rezultatom 0:0.

- Mi smo igrali s dosta podmlađenim sastavom, kako bi svi dobili priliku da igraju u sezoni kada smo već osvojili titulu prvaka. Bilo je nekih prilika, a i gosti su propustli par šansi. Pravi derbi će, ipak, biti u nedelju na oproštaju od sezone,veli kapiten Petrovoselaca Šandor Mihalec.

A kolo pre kraja najvažnija dilema je otklonjena ranije. Jedinstvo je sa 43 boda već prvak, Mladost Radost iz Srbobrana je druga sa 34 boda, koliko ima i trećeplasirana Mladost iz Radičevića, a četvrtoplasirani Tomislavci imaju 29 bodova. U poslednjem kolu, pored pomenutog opštinskog derbija, u subotu poslednja Sloboda dočekuje u Staroj Moravici Srbobrance, Pobeda će u nedelju ugostiti Tomislavce, a Slavija iz Novog Orahova je slobodna.

Ako Srbobranci pobede u Staroj Moravici, a apsolutni su favoriti, sezonu će sigurno završiti na "koti 2", jer imaju daleko bolju gol razliku od "mladostaša", kojima je, pak, bez obzira na rezultat u Bačkom Petrovom Selu zagarantovano treće mesto. Znači, opštinski derbi nema takmičarski značaj, već samo za prestiž. Podsetimo, Petrovoselci su u Radičeviću pobedili sa 5:0, u prvom okršaju kraj Tise bilo je 0:0 i sad se očekuje, jer međuopštinski ligaši zbog malog broja učesnika igraju trokružni sistem takmičenja, treći susret u sezoni. Nedeljni derbi igra se od 17 sati.


Pobeda 1 : 3 Tomislavci
Sloboda 2 : 2 Mladost Radost
Jedinstvo 2 : 2 Mladost (R)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 14 2 2 44
2 Tomislavci 18 11 2 5 35
3 Mladost (R) 18 10 5 3 35
4 Mladost Radost 18 11 2 5 35
5 Slavija 18 5 2 11 17
6 Pobeda 18 3 3 12 12
7 Sloboda 18 0 2 16 2